søndag 18. april 2010

NKK Bergen

På fredagen satte vi kursen mot Bergen, Nieida og jeg. Det var kolonne over Hardangervidda, så jeg kjørte Hol-Aurland.

I Bergen ble vi godt motatt av Marielle og Kero, som disket opp med pizza:-) Kero synes det var kjempestas å få besøk, og var så glad at han nesten ikke klarte å sitte stille:-)

Utstillingen var på lørdag, de hadde klart å få rasket sammen nok dommere uten flyforbindelse, ikke dårlig:-) Finsk Lapphund hadde samme dommer som var planlagt. Leif-Herman Wilberg, han satte Nieida som beste tispevalp i Kongsberg, og jeg håpet han skulle like henne like godt nå:-)

Jeg glemte selvfølgelig å bruke kameraet denne dagen :-(

Det regnet i Bergen(overrasket?), og utstillingen hadde lite parkering, så vi måtte gå et stykke, hundene tørket heldigvis før vi skulle inn i ringen, og vi var lure som hadde tatt med håndkle:-) Denne utstillingen var uten tvil den trangeste utstillingen jeg har vært på, utenfor ringen satt det 2 –3 tette meter spekket med folk og hunder. Med litt albuer, klarte vi å presse oss inn i veggen på den ene siden av hallen, og fikk orkesterplass til ringen;-)

Marielle og Kero var første FL ekvipasje ut i ringen, og de klarte seg bra:-) Resultat osv. overlater jeg til henne;-)

Det var 2 kennler med 2 hunder hver som var der, Askelapp og Lappehiet. Kaimo og Balder gikk imot hverandre i AK, Ingen CK men 2 røde på Balder og rødt og andreplass på Kaimo.

Så var det Juniortispenes tur. Det var Nieida og Soffi(Black Blossom Lady Josephine). Soffi var en meget pen tispe, mener hun er utrolig lik sin bestemor Irma som er Norsk og Svensk Utstillingschampion. Eneste forskjellen er at Irma er Helbrun mens Soffi er helsort:-)

Soffi ble beste junior og etterhvert BIR. Nieida kom som nr 2 med HP. Dommeren sa hun var fin men hadde for mye valpeull til å få CK, noe jeg kan skjønne…

Kritikken:

Meget bra type. Fin størrelse og proposjoner.

Femenint velformet hode, litt bløt ørebrusk.

Fin hals og overlinje. God kropp og vinkler.

Noe lavt ansatt hale. God benstamme, poter og kropp.

Ennå mye valpeull. Gode bevegelser.

1 JK, 2JKK, HP

 

Jeg er stort sett enig med kritikken, men jeg mener halen ikke er lavt ansatt, men bæres lavt/slippes når hun står stille. Men liker dommeren, og stiller gjerne for han igjen. Soffi var bra, og ingen skam å komme bak henne;-)

Tilbaketuren:

Hardangervidda var stengt pga uvær. Det var kolonne over Aurland – Hol, og jeg måtte vente i en time på brøytebilen. I perioder så jeg ikke veien fremfor meg, bare svake varselblink av bilen fremfor meg enda jeg bare kjørte 2 meter bak den. Nieida ble flyttet frem i passasjersetet for moralsk støtte:-) En merkelig følelse å måtte stole på disse lysene, uten å vite noe om hvor jeg kjører. Det la seg is på hele bilen, så den eneste plassen jeg såg ut var hvor vindusviskerene gikk for fullt. Etterhvert begynnte disse også å ise, så vi hadde kolonnepause inni en tunell for at alle skulle få ordnet litt med sikten sin. Kolonnen stoppet også i en bakke, og bare 2 av 7 biler kom seg opp uten hjelp. Jeg var en av disse, glad jeg kjører med Hakkapelitta;-)

Når jeg var kommet over dette fjellet var jeg for sein til å rekke siste kolonne over Imingfjell, og la meg derfor i sovepose i baksetet på Geilo og sov helt til kl 10 i dag. Det er faktisk ganske greit å sove i bilen, noen fordeler skal man jo ha med å være lav også;-)

Gleder meg til neste helg, med hele 38 påmeldte voksne hunder og 4 valper! Bjønn og Nieida skal stille, Max og Toivo blir med bare for morroskyld. Gleder oss til å treffe mange av dere:-)

11 kommentarer:

 1. Gratulerer, Christian! I tillegg er det imponerende at du orker å dra så langt for å stille. Blir morsomt å se alle på Kongsberg.

  SvarSlett
 2. Hjelpe meg for en tur, glad det ikke var meg som kjørte i sånn drittvær. Flott resultat! Gleder meg til å treffes neste helg.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med flotte resultater !
  Men for en tur, synd at det ble slikt fælt vær.

  Lykke til neste helg !!

  SvarSlett
 4. Hej Nieida!
  Bror din kaller!!
  Jag hade också problem att hålla upp halen!
  Så husse fick ge den lite stöd då jag stod
  framför domaren!
  Han sa att han snart skulle ta fram limtuben
  om jag inte skärpte mig. Så då gjorde jag det!
  Vi träffas i Sundsvall snart och då skall
  du få se min pene hale!
  Nu har jag blivit höftröntgad igen och fick
  B på båda sidor. Konstigt för jag är ju en
  riktig A-hund!
  Nospuss!
  Martti

  SvarSlett
 5. Det var kjekt å ha besøk av deg og Nieida i helgen Christian. Kero går fortsatt rundt og leter etter Nieida, litt trist for han finner henne ikke... :-P Det var litt av en tilbaketur du fikk da Christian! Synd det ikke var bedre vær på turen. Du får uansett ha masse lykke til i helgen som kommer! Vi gleder oss til å høre resultatet for alle som skal delta :-)

  SvarSlett
 6. Grattis med kjempe bra resultat på Nieida!!
  Blir koselig å treffe dere til lørdagen! Ser at de har satt av 2timer til 38 finske lapphunder + 4 valper.Tror nok at vi sier nærmere 3 timer!!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Gratulerer Nieida og Christian :o))) Men du og du for en ferd over fjellet!

  Irma, sier du...er det mamma'n til Nalle du omtaler??

  SvarSlett
 8. Ja, det er vakre, vakre mamma`n til Nalle han omtaler! :-)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med flott resultat på Nieida Christian!!! Jeg husker også denne dommeren som innmari ålreit (han kommenterete vel lett humoristisk og med rette på Kongsberg at "Milli bodde litt nær kjøkkenet";o).

  For øvrig hørtes det ut som en begivenhetsrik tur synes jeg. Godt å ha moralsk støtte i forsetet under sånne forhold:o)

  SvarSlett
 10. Gratulere med god kritikk,og resultat.
  Gleder meg til å se deg på lørdag.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med kritikken :)
  Men fysj for en biltur da... Vi satser på pangvær til helgen ;-)

  SvarSlett