tirsdag 16. august 2011

BIS 4 og NUCH!

Denne helga var vi på enda en utstilling, denne gangen på Akkerhaugen, bare 1 time og 15 min unna oss. Når det arrangeres utstilling så nære MÅTTE vi selvfølgelig melde på ;-)

Håpet var at Nieida skulle klare å ta det siste certet denne dagen, og det gjorde hun :-D Hun ble BIM. Max ble BIR og til slutt BIS 4! Dette var en litt anderledes utstilling, bare 1 ring og 80 hunder. Bare Corgirasene og spisshundraser som kunne delta. Derfor gikk man direkte fra rasen og til BIS, Max ble plukket ut som nr 4 av alle de 16 BIR-hundene den dagen :-)

Det ble ganske tett i BISn når alle skulle stå på en langside av ringen:

001 

2 hannhunder stod face to face med hverandre uten at det ble så mye som murring en gang ;-) Og Grønlandshunden fikk til og med smake på Max sin godbit uten at han mistet konsentrasjonen :-)

027

Nieida har blitt kalt både lavstillt og høystillt av dommerene. Nieida er ei tispe som forandrer seg veldig når hun er fullpelset og avrøyta, og mange dommere synes hun var for kraftig når hun var fullpelset. Denne sommeren har jeg stillt henne i sommerdrakt, noe flere dommere har kommentert, men allikevel funnet henne verdig til CK. I tillegg har hun utviklet seg en god del siden i fjor, bl.a har hun fått en mye bedre front. Jeg har brukt mye tid på å lese i kompendiet for Finsk Lapphund den siste tiden, og det slår meg at Nieida absolutt er av championkvalitet! Noe som nå også er bevist :-D :-D Hadde det vært flere finske dommere som hadde dømt i fjor, tror jeg nok hun hadde fått flere CK da også, de er mer vandt med kraftige og kraftig pelsete tisper…

Her kommer noen bilder av Nieidas forskjellige “looker” ;-)NKK_Kristiansand_08_05_10_ _Minea_valp_006

Det er beskrevet i kompendiet, hvordan spessielt tisper på rasen, pga mye pels, og at de gjerne slipper halen kan se rektangulære og lavstillte ut, heller enn kvadratisk og høystillt. Jukka sa også at brystdybden skal være noe mindre enn halve mankehøyden, men så kommer pelsen i tillegg. Nieida dyller faktisk disse målene, men det skulle man aldri tro når hun var fullpelset :-P

167

012

DSC_0724

156

3 kommentarer:

 1. Gratulerer igen :o) Ser ut som du har hatt en travel og innholdsrik sommer med mange flotte resultater. Nieida har veldig forskjellig utsene i forhold til hvor mye pels hun har. Men fin det er hun. Nærmer det seg løpetid for ho?

  SvarSlett
 2. Takk :-)
  Løpetia kan komme når som helst nå ;-)

  SvarSlett
 3. Råtasser! Dere går til topps overalt, og det er ikke så rart. Flotte hunder, og flinke er dere både du og Amund. Det var moro å se dere i action på Biri. Gratulerer både her og der.

  Nieida har endel til felles med Nalle nå, gitt!
  Det er ei fin dame, spesielt MED pels.. men egentlig er ho ganske snerten i sommerkjolen sin også ;-)

  SvarSlett