tirsdag 13. september 2011

Siden sist…

Har ikke vært flink til å oppdatere bloggen i det siste, som har sammenheng med studeiestart og dårlig tid ;-)

Siden sist har vi vært på sporhelg hos Eva, Arwen har jo valper også så var gøy å få hilse på de :-) Blodsporhelga var lærerik og veldig motiverende til videre sportrening. Vi håper det blir flere slike sporhelger for lapphunder :-)

003

009 017

029 032

Også tar vi oss tid til en fjelltur iblandt ;-)

031 006

014

026 019

Og Nieida synes det er slitsomt å studere:

003

10 kommentarer:

 1. Hehe, det siste bildet minner litt om min egen hverdag. Balder blir også skikkelig lei av studiene iblant ;-)
  Fine bilder fra fjelltur, ser herlig ut!

  SvarSlett
 2. Hadde dere med en dommer på blodsporhelga, eller var det bare trening? Håper vi får til noe seinere, vi har lyst til å være med ;)
  Flotte turbilder,ja. Og Nieda er fortsatt ganske "tynn i luggen" ser det ut til? Det kommer seg nok til vinteren. Nalle har iallefall blitt mørk og fin igjen - det er en god start.

  Går dere vanlig spor også? Det er jo litt enklere forberedelser til det, lettere å ta det litt på sparket når det plutselig passer seg,liksom...

  SvarSlett
 3. Ja, vi hadde dommer den ene dagen ;-) Det var en erfaring men ikke resultater å skryte av ;-) Bjønn hoppa over på ferskspor, jeg merket han var anderledes men vi klarte ikke finne sporet igjen. Men han har jo gått lite blodspor så han er urutinert ;-)

  Max gikk veldig fint, jobbet utrolig bra i vinklene. Men i vinkel med avopp så var det vel lesingen av bikkja som gikk feil, men vi har aldri trent på det, og Max og Amund har aldri prøvd det ;-)

  Men vi meldte oss på prøva mest for å få en erfaring med det, nå vet vi hvordan det foregår ;-)

  Nieida har begynt å få igjen pelsen etter røyting, den er tykk, men ikke så lang som den pleier ;-)

  Jeg og Nieida har gått vanlig spor, men jeg trener ikke det med blodsporhundene ;-)

  SvarSlett
 4. Nieida røyter på en helt annen måte enn andre lapphunder. All underulla løsner nesten helt samtidig (2 -3 dager) og kan kjemmes av i et stort "flak/teppe". Et par uker etter det begynner de solbleika dekkhåra å dette av. Så vokser alt samtidig ut igjen...

  SvarSlett
 5. Artig å ha prøvd seg for en dommer, da veit man iallefall hva som skal til. Du kan vel trene alle slags spor med hundene!? Poenget er jo bare at den følger det sporet den blir satt på.

  Det høres ut som om Nieida og Nalles "røyteprosess" er ganske lik, men ho har nok tjukkere pels :)

  SvarSlett
 6. Nja, det er litt uenighet om det har jeg inntrykket av. I reddingshundmiljøet sier de at du ikke bør trene både blodspor og "vanlig" spor.

  Det er jo kanskje litt med sånn sporoppsøk også, jeg tenker i praksis, at en lapphund som virkelig jobber som reddningshund skal ALDRI gå av på spor av elg, og en ettersøkshund skal ALDRI gå på sporet av folk. Og iblandt må man jo ta sporoppsøk, finne igjen sporet osv...

  Ikke at jeg nødvendigvis har profesjonelle ambisjoner, men det er hva flere har sagt, og hva jeg har tenkt ;-)

  SvarSlett
 7. Nicki får ikke gå blodspor/dyrespor da hun er trent til å gå menneskespor (bruks). Det er mer fristende for hunden å gå dyrespor så da kan man risikere at hunden ikke vil gå menneskespor lengre. Det er i hvert fall hva jeg har lært :)Uansett er det ingen god ide å kombinere disse :)

  SvarSlett
 8. Nalle går begge deler med stor iver, det er det viktigste for meg. Men det er sikkert forskjell på hundene ;)
  Gikk menneskespor i helga, det var ett år siden sist, men han syns det var veldig moro.

  SvarSlett
 9. Nieida har bare gått menneskespor. Jeg lot henne gå et blodspor for første gang i dag. Hun var interessert i blodet, men hoppa over på sporet av meg ibland, og gikk sånn å veksla, jeg belønna henne for hver gang hun gikk over på blodsporet. I morgo skal hun få gå et kort blodspor jeg gikk ut i dag, og se hvordan det går ;-)

  SvarSlett
 10. Å det ser så gøy ut å gå spor. Skjønner at du ikke har tid til blogging i starten av studiet, vi sliter med det samme :) Nydelige bilder fra fjellet. Ser ut som dere har det veldig bra :)

  SvarSlett