søndag 27. mai 2012

MYE har skjedd i Mai!

Konfirmasjon, praksis, jobb, innleveringer osv… Men også hunderelaterte ting.

AGILITY:

Jeg og Nieida har vært på agilitykurs, og håper å fortsette med agilitytreninger utover sommer og høst. Ingen ambisjoner, men det ser ut som Tove og Barfi har det gøy på konkurranse, så kanskje vi prøver oss en gang for morroskyld vi også ;-)

agility

538160_10150963471780879_604480878_12096644_307454417_n

Vår instruktør hadde en “spesialitet” nemlig “stoltrening” som er en type grunntrening for agility, for å lære hunden(og fører) å plukke hinder ;-)

156278_10150963481670879_604480878_12096724_1430411744_n

BJØNNS BARN HAR VÆRT PÅ UTSTILLING:

På Kongsberg debuterte 2 av tispene fra det første kullet(Kennel Myeiko) Bjønn ble pappa til, den ene fikk Very Good, men fin kritikk av en streng dommer, den andre fikk CK og ble 4. beste tispe av over 30 tisper! Nå i mai har også avkom fra Bjønns andre kull(Kennel Lappehiet) debutert i ringen, og både Frøya og Sam plasserte seg i beste tispe/hannhundklasse :-D Foreløbig synes jeg at Bjønn tegner seg som en bra avelshund :-)

Her er et bilde av Sam:

Sam

Og Frøya:

Frøya

BESØK AV RAIKA, OG VALPETRENING:

Raika(Jäärouva av Vintervidda) er på besøk, og Miska og Raika har virkelig trimmet hverandre, selv i varmen :-P

551672_3734688040746_1082405271_3500928_71048718_n

 521330_3734705081172_1082405271_3500939_1251455767_n

522864_3734719321528_1082405271_3500954_957221800_n

NY FINSK IMPORT:

Dette er egentlig en LANG historie, men jeg prøver å gjøre den kort. Planen var å reise frem og tilbake på 1 dag, men slik gikk det ikke.

Dum som jeg var tenkte jeg ikke på at det er rushtid i oslo en mandagsmorgen. Jeg ble stående fast i Oslo i godt over en time, og mistet dermed flyet. Jeg fikk ikke lov å kansellere de 3 neste flyene som avr bestillt siden jeg var en no-show. Kom bare noen minutter for seint, og prøvde å ringe flyselskapet for å spørre om de kunne holde det igjen, men de tok ikke telefonen!

Papirene til Mattilsynet er begrenset til et spesifikt fly, jeg hadde ikke penger på konto til å kjøpe nye biletter og de jeg prøvde å ringe tok ikke telefonen! Jeg var passe sinna for å si det sånn :-P

Plutselig ser jeg et kjent fjes i en av lukene på flyplassen, var ikke helt sikker, der hun stod i uniform, dessuten snakket hun engelsk :-P Men det var Tove! Jeg tenkte å få klage til noen kanskje hjalp på humøret, så siden det ikke stod flere kunder å ventet hos henne gikk jeg bort for å fotrelle den tragiske historien. Tove sier hun kan låne meg penger til en flybilett og går å tar ut kontanter til meg! Det var utrolig snillt! Vi kjenner jo hverandre ikke sååå godt, bare gjennom bloggen og noen samtaler på FB og på utstillinger. Men jeg forsikret henne om at om jeg ikke betaler kan hun joo bare skrive om det på bloggen sin, så får alle i miljøet greie på hviklen drittsekk jeg er :-p Jeg kan fortelle dere at pengene er nå tilbakebetalt ;-) Da gjenstod bare mattilsynet, noen telefoner og besøk i tollen senere, var dette også greit, og jeg kom meg omsider ombord på et fly til Finland, jeg måtte overnatte i Oulu, for siste fly tilbake var gått. Men det var verdt det!

Dagolas Zirbula

Denne jenta heter Dagolas Zirbula, Maija til daglig. Hun bor hos, og deleies med Ida Linås på Leppejentas Kennel! Maija er Max sin halvsøster, og vi tror og håper hun blir like flott som han, både i sinn og skinn! Og foreløbig ser begge deler veldig lovende ut ;-)

Tove fortjener en offentlig takk her på bloggen, uten henne hadde vi ikke fått Maija til Norge ;-)

SIST MEN IKKE MINST, TYLLERÖ HAR BLITT MAMMA:

005

25. Mai kom de til verden!

8 valper ble det, 6 gutter og 2 jenter. Alle sorte med tegn. Mange har arvet pappa Max sine hvite sokker ;-) Fødselen gikk unna, Tyllerö fødte alle 8 iløpet av 2,5 time, og klarte alt selv :-) Noen av dere husker kanskje at Nieida og jeg hadde en diskusjon om hvor hun skulle føde, Nieidas forslag var ute under en kano eller i senga mi! Jeg vant til slutt diskusjonen, og fødselen fant sted i valpekassa! Men Tyllerö er hakket staere enn Nieida og nektet å føde i valpekassa, så disse valpene ble født i senga. Men det gikk greit, dyner og sengetøy kan vaskes ;-) Tyllerö er flink med de, og de er gode og mette alle sammen :-)

17 kommentarer:

 1. Må si at du har mye å stå i med Kristian. Aller først gratulerer med 8 deilige valper:-)
  Gøy å lese at du har begynt på AG.
  Og for en dramatisk start på turen til Finland. Så kjekt, å da kjenne noen som kunne hjelpe deg:-)
  Lykke til vidre med valpene.

  SvarSlett
 2. En begivenhetsrik mai måned, - og enda er det noen dager igjen av måneden! Litt av en tur da du skulle hente Maija, - tenker du var passe stressa da du så klokka gikk og du satt fast! Men Maija ser fin ut - det blir moro å treffe henne! Og 8 valper i løpet av 2,5 timer - det er jammen ikke verst! Til lykke!

  SvarSlett
 3. En travel kar som i tillegg kommer til å være ute i veeeeeeeldig god tid heretter ;-)Koselig å kunne hjelpe og å få bekreftet at jeg har fått riktig inntrykk av deg :-)

  Lykke til med valpene. Det må da være et stort kull? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det med tiden vet jeg ikke, jeg er jo liksom aldri tidlig ute :-P Men det er noe jeg må jobbe med :-P

   Ja, det er et relativt stort kull, gjennomsnittsstørrelsen på rasen er 5 ;-)

   Slett
  2. Joda, jeg vet om ett tilfelle i hvert fall. Du kom en dag for tidlig på en utstilling i Letohallen ;-)

   Slett
  3. Haha! Stemmer det, en hel dag for tidlig :-P MEN hadde det vært riktig dag hadde jeg hatt dårlig tid, husker jeg stressa for å finne ringen :-P

   Slett
 4. Det må jo ha vært en lettelse å dra kjensel Tove på flyplassen! Og ikke bare fikk du ut edder og galle, men jammen fikk du låne penger til flybillett også. Så bra! Maija var veldig søt.

  Gratulerer med flotte utstillingsresultater etter Bjønn, og gratulerer med valper. Jeg hadde litt sansen for at Tyllerø vant slaget og valpa i senga di må jeg innrømme:o))

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan fortelle at hun iløpet av dagen har flytta hele gjengen opp igjen i senga :-P Så nå vet jeg ikke hva jeg gjør :-P Må vel flytte valpekassa inn på kjøkkenet kanskje :-P

   Slett
  2. Haha, du får nok bare kjøpe deg nye seng Christian. Såpass får du yte tilbake til mor og barn ;-)

   Slett
  3. Ja, synes bare det er litt langt ned om de skulle kravle utenfor, men tror kanskje vi har funnet en løsning nå. Jeg donerte en dyne til valpekassa, jeg tror ikke hun synes pleddet var mykt nok for barna hennes ;-)

   Slett
 5. Så utrolig mange spennende ting som har skjedd! Gleder meg til flere oppdateringer, både om importen, valpene, agilityen og alt :D Og jeg må si jeg liker Tyllerö :P Flink jente, hehe. Og gratulerer med flotte resultater på Frøya og Sam! Utrolig fine hunder de altså (: Men visste ikke at det ikke an å plassere seg i BHK/BTK uten CK? Utrolig kult ihvertfall, jeg lærer stadig mer om dette :D

  SvarSlett
  Svar
  1. De fikk jo CK begge 2 såklart ;-)

   Slett
  2. Åja, da står det isåfall feil på dogweb, om det var NKK Lillesand du mente (:

   Slett
  3. Nei, det var en utstilling på vestlandet, resultatet ligger ike i Dogweb enda ;-)

   Slett
  4. Ah, det forklarer, da var det ikke noe veldig grunnleggende jeg hadde misforstått allikevel (:

   Slett
 6. Herligt Christian..å folk kan bare si så mye de vil at facebook og internett venner er noe tull ;) her har vi bevis på ekte omsorg finnes mellom tastene ;)

  Nydelige små valper du har fått ;) Lurt å la henne få de i senga..Embla var også sta og ville opp i senga..men jeg hørte for mye på "andre" å det endte til slutt med at valpene begynte å komme i BMW èn på vei til dyrlegen..Noen ganger må man bare gi etter for ønskene deres ;)

  Lykke til med masse gøy fremover ;)

  SvarSlett
 7. Jeg er aldri tidlig ute til noe, med et unntak, nemlig flyplasser. Jeg har totalt angst for å havne i slike situasjoner som du havnet i (tror jeg har sett en episode for mye av flyplassen på TVN). Så jeg sitter gladelig i timesvis på flyplassen og venter, så er jeg helt sikker på at jeg kommer med...

  Skjønne små du har, synes du skal lage deg en barngrind og dele seng med hele hurven jeg! Snakk om å knytte tette bånd,he he

  SvarSlett