tirsdag 10. februar 2009

Utstilling og Separasjonsangst

Da er vi tilbake i Kristiansand.

 

I helga har jeg lært veldig mye! Steinkjer er faktisk norges geografiske midtpunkt.

Så når jeg har reist Kristiansand – Steinkjer – Kristiansand har jeg faktisk reist Norge på langs! Men hundefolk er jo vandt med å reise langt…

 

Klarte meg fint uten bloggen, det var nok værre å være uten Toivo. Dette var det lengste jeg har vært uten han siden jeg overtok han. Han har imidlertid hatt det helt fint og fått være med Gofaen sin på fjellet. Så det er nok jeg som lider av separasjonsangst, ikke Toivo.

 

Ser dere har hatt det gøy i helga dere også. Har sett på bildene rundt omkring, dere har nok hatt det gøy. Jeg må si jeg synes Honey og Chicko er slående vakre! De er veldig fine alle de andre også, men de 2 utmerker seg litt for min del. Enda bare sett de på bilder da, får håpe jeg får treffe de i virkeligheten også en gang(og alle dere andre).

 

Hva er deres planer om utstillinger/treff i år?

 

Vi har meldt oss på utstilling i Bø 22. februar.

Hele 16 Finske Lapphunder skal stille denne dagen. Blir gøy å se mange andre lapper:-)

Jeg vet at Ida kommer med vakre flotte snille Kero som nok blir BIR og får sitt 4 CERT og blir NUCH på denne utstillingen, og såg at Kennel Skottbekken skrev på nettsiden deres at de kommer med Angel og Arwen…

Noen som vet om flere som har tenkt seg dit?

Egentlig var det en Tino Pehar fra Kroatia som skulle dømme, men det ble endringer.

Dommeren heter nå Ralf Campbell og er norsk, blir gøy å se hvordan han liker Toivo.

21 kommentarer:

 1. Hei Christian, det er mulig du ikke har savnet bloggen noe særlig, men det er veldig koselig å ha deg "her" igjen da:o)

  Så fint at Toivo har kost seg på fjellet, det er vel et godt tegn det, at du har mer separasjonsangst enn han? Jeg tror vi kjenner til det alle sammen.

  Chicko og Honey er kjempefine, så bildene lyver ikke! Naman, broren til Honey var også her, han er helt lik henne, men selvfølgelig større og kraftigere på hannhunders vis.

  Så spennende med hele 16 finske lappiser i Bø!!! Det blir spennende å høre hvordan det går! Våre planer begynner med Kongsberg, fortsetter med Biri og Drammen. Dersom det skulle dukke opp noen utstillinger i nærheten i regi av andre klubber enn NLK, så tar vi det litt på sparket. For øvrig planlegger vi hundetreff på Bergheim og ved Gardermoen, i samme uformelle stil som var her:o)

  SvarSlett
 2. Hei Christian,og velkommen tilbake.

  Savne hunden sin, ja. Det gjør jeg også. Derfor er jeg skjeldent på ferie der jeg ikke kan ta han med.

  Jeg tror jeg skal en tur til Kongsberg i april,Charlie har mistet all valpepelsen sin nå i januar så jeg må se hvordan han ser ut når det nærmer seg, det er den første og så er det Sandefjord i juni. Så langt har jeg tenkt. Tar det litt på sparket.

  ang. Bø, så bruker jo Mallalasses å stille flere av sine hunder, det spørs vel om de har valper. Nettsiden har ligget nede siden november så jeg vet ikke om de har noe på gang.

  SvarSlett
 3. Ang. Mallalasse: Vet at Erica skal parres med Raiddokas Dino(Sarek), men dette fikk jeg intrykket av at var nærmere sommeren. Han skal vel også brukes på Osørens Kennel på Fairdogs Geassi. Flott hanhund fra Sverige...

  Jeg planlegger også å reise til Kongsberg:-D

  SvarSlett
 4. Hei Christian, fant bloggen din jeg... takk for hyggelige dager i Steinkjer. I motsetting til deg synes jeg det er vanskeligere uten nett enn hundene. Hundefri er luksus i noen dager. Hehe...
  Lykke til med andre besvarelse... så ses vi på Steinkjer til våren.
  Vennlig hilsen Lin

  SvarSlett
 5. Jeg har lyst til Kongsberg - men det er så veeeldig langt herfra :/ Er vel nermere 9 timer å kjøre en vei, så jeg tviler på det blir.. I mai er det utstilling her i Ålesund, dit skal vi hvertfall, og jeg gleder meg veldig til å se hvor mange finske lapphunder som kommer da.. NLK utstilling i trondheim kan vi ikke, da er vi i Danmark.. men BIRI skal vi hvertfall :)

  SvarSlett
 6. Fint å høre fra denne karen igjen :o)
  Vi har bla. hatt heftig debatt om kastrering mens du var borte...

  Kommer til å melde oss på i Kongsberg vi også. Tror det blir mange finske der og! Ser at du likte Honey og Chicko, nydelige finner begge to. Chicko hadde i tillegg skikkelige troll-øyne, lysende og trillrunde, ett nesten hypnotiserende uttrykk!

  SvarSlett
 7. Det har han Nøve. Jeg har ikke tenkt på "Troll-øyne", men det er søren meg sant:o) Det er skikkelig stilig!

  SvarSlett
 8. Kom dere frem til en konklusjon? Jeg har aldri møtt så mange kastrerte hunder som her på sørlandet. Har møtt en drøss...
  Hvis du sier at hunden din er kastrert hjemme ville folk spurt "Hvorfor det?"
  Er det geografiske forskjeller?

  Ikke det at hundene har noe vondt av det. Men det er ikke naturlig for meg å gjøre det:-)

  SvarSlett
 9. Så gøy at det blir så mange i Kongsberg forresten:-)

  SvarSlett
 10. Du kan sjekke bloggen min, det var jeg som tok det opp. Det er nnlegget under det siste. Så kan du se selv hva folket mener.

  SvarSlett
 11. Velkommen tilbake!

  Vi har også tenkt oss til Kongsberg. Prøver også Sandefjord i juni. Sterke krefter vil gjerne ha oss med til Biri, og det hadde vært gøy å prøve. Det er vel planen så langt hva utstillinger angår. Bienna har et CERT og det hadde vært moro å se om hun kan få flere etterhvert. Egentlig er utstillinger mest Theas greie. Hun må ta seg av å gå med Bienna i ringen. Jeg er mest med som sjåfør og "altmuligmann".

  SvarSlett
 12. Så kjekt å høre fra dere igjen! :) Høres ut som du har hatt det fint, men jeg skjønner godt at du savnet Toivo litt...

  Vi har aldri vært med på noen utstillinger til nå, men kanskje prøver vi oss i løpet av året?! Det er utstillingstrening hver uke veldig nær der vi bor, så da kan vi jo få øvd oss litt... :) Likevel kommer vi sikkert til å gå på utstilling og se, for et par ganger i året arrangeres det stevne på Orre med både agility, lydighet og utstilling, og det er veldig kjekt å se på alt sammen! :)

  Til dere som har greie på disse treffene som kommer: Er det bestemt noen datoer?

  SvarSlett
 13. Hei Tina

  Her er linken fra NLK sin hjemmeside:

  http://www.norsklapphundklubb.com/utstillinger_2009.pdf

  Håper vi sees;o)

  SvarSlett
 14. Hvis du vil vite om alle aktuelle utstillinger for FL:

  http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=304

  Blir gøy å møte dere:-)

  SvarSlett
 15. Da møtes Toivo og Marco i ringen i Kristiansand:-) Bor bare 10 min unna utstillingsstedet:-) Dommeren er Kroatisk der synes jeg huske...

  Har planer om dobbelutstillingen i Drammen også, det blir i tilfelle utstilling nr. 4 og 5 for meg i år:-)

  SvarSlett
 16. Første gang de møttes, så var jo ikke jeg tilstede, andre er ikke du tilstede... Third time`s the charm, eller noe sånt... Hehe...

  SvarSlett
 17. HeHe! Gøy å høre at du har tro på Kero Christian! :-) Men spørrs om ikke kero får hard konkurranse i Bø. Har hørt rykter om at den kommer en flott finsk hanne dit. Så vi får nå se... :-) Men uansett er kero den vakreste for meg! :-) Så vi får krysse fingrene!

  SvarSlett
 18. Snoka i gjesteboka di Ida:-) Ja, du kan nok få konkurranse av Jesper... Blir gøy å se en multivinner i ringen, jeg kan nok lære litt om handling av å se på dem:-)

  SvarSlett
 19. Heisann :) Må jo legge igjen en hilsen når jeg er innom. Gleder meg til bø, blir gøy. Spennende å se hvordan Casper og Toivo går sammen, men det går sikkert bra.

  Ps. Jeg har limt stolen, men litt plastikk rundt ovnen enda.:P

  SvarSlett
 20. Her var det kommi mange kommentarer, men jeg hadde jo egentlig håpa du kom med ett nytt innlegg snart.. Har du nerver før kommende helg, kanskje? Skriv gjerne mer om utstilling, for det ser ut som om du har greie på det også ;o)

  Når vi har vært på utstillinger, har vi bare skravla oss bort og ikke fulgt med. Burde nok ha sett litt mer på hvordan folk og hunder oppfører seg i ringen.. Moro er det lell.

  SvarSlett
 21. Takk for komplimanget Hanne! :-) Dette liker jeg... HeHe!
  Men finnen gikk nå til topps så vi får bare prøve igjen neste gang!

  SvarSlett