torsdag 30. desember 2010

Romjulsutstillinga

I dag har vi vært på romjusutstillinga i letohallen.

Jeg reiste allerede i går, men det var ikke med vilje. Jeg oppdaget nemlig ikke at jeg ikke skulle stille før i dag, før jeg satt utenfor ringen! Men fant ut at jeg ikke gadd å kjøre helt hjem, og tilbake igjen i morgen, så da leide jeg meg et rom på Letohallen…

Bjønn er en ekstremt enkel hund å ta med seg på tur. I bilen er han helt rolig å stille. Når jeg la han igjen på hotellrommet legger han seg bare ned og hviler :-)

Først var valpene i ringen.

BIRogBIM

BIR er Lappizaros Ior, eller Kaos som han kalles til daglig. Han er en 7 mnd veldig kraftig og fin valp, som jeg liker veldig godt ;-) I dag ble han handlet av en jente fra sin forværtfamilie, og det gikk veldig bra :-)

BIM er Raiddokas Riitta, eller Luna som hun kalles til daglig. Luna er tantabarnet til Nieida, og det merkes godt, de har veldig mye likt ved seg gemyttmessig :-) Eksteriørt ser man tydelig at hun har arvet sin fars gode bakbensvinkler :-)

Så var det Bjønns tur, han er virkelig blitt fink i ringen, og er desidert den av mine hunder som er enklest å stille :-) Jeg synes han har utviklet seg veldig bra, og er veldig fornøyd med han på alle måter!

009

Her er hans kritikk:

Excellent type, excellent head, correct ears.

Excellent body proportions, correct neck and topline. Typical angulation.

Light correct movements. Very nece temprament.

Very well prestented.

1 UK 1 UK CK 2 BHK

 

Med en slik kritikk skulle man vel nesten være uslåelig? Men neida :-P Bjønn ble slått av Fidelis Karhuvaari, som er importert av Winnie Holmström på Fjällfarmens fra Kennel Fidelis i Finland. I dag ble han vist av sin forvært som er norsk men bor i Sverige. Jeg er ikke helt enig i plasseringen i dag, men slik er det jo med utstilling. Det jeg er enig i er at Fjelldronningens Fagra(Barfi) fikk CK og CERT! Hun ble BIM i dag. For meg kunne hun gjerne blitt BIR også. Jeg synes hun var en meget pen hund. Gratulerer til Maria med BIR og BIM valp. Og til begge eiere av BIR og BIM voksen :-)

Bjønns halvsøster tok sin andre CK i dag :-)

Her er BIR og BIM bilde:

006

Ikke det beste bilde av Barfi desverre, men jeg lover hun var pen ;-) Men var ikke lett, blir ofte uklare bilder i slike haller…

9 kommentarer:

 1. Jøss, så rask du er! Det var veldig kjekt å endelig få hilse på deg. Og Bjønn er FLOTT og fortjente sin gode kritikk :-)

  Hva betyr angulation? Tror Wilja også fikk det på sin kritikk.
  Vet ikke hva jeg rota med, men jeg gikk glipp av lapsk, hvordan gikk det? Regner med at du var like proff der :-)

  Jada, jeg skal sende noe i posten, hvis jeg ikke glemmer det...

  SvarSlett
 2. Angulation = vinkling ;-)

  Nei, jeg var ikke like proff der, jeg og Isis gikk ikke like bra som på Lillestrøm. I tilegg sa dommeren "I want to see her after a diet". Så i dag ble det blått, bare 2 mnd etter hun ble Nordisk Vinner for rasespessialist :-P

  Hehe, du kan sende på mail også om du vil ;-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer, Christian. Det er gøy å følge med deg på utstilling. Får se bilder av mange flotte hunder da. :)

  Og gratulerer til Tove. Har jeg ikke sagt det om Barfi???? Tror jeg sa det en gang på jordet i sommer at hun kommer til å gjøre det godt i ringen.

  SvarSlett
 4. Så flott kritikk Bjønn fikk, gratulerer så mye.

  Og så gøy at Barfi gjorde det så bra, regner med et blogginnlegg derfra ganske snart.

  Vil med det samme ønske deg ett riktig godt nyttår og takk for året som er gått. Veldig kjekt å bli kjent med deg, sprudlende og blid som du er. Kanskje vi treffes en gang i 2011 også :o) i Marnadal ?

  SvarSlett
 5. Gratulerer med flott kritikk! Ja, Bjønn er en flott kar, og jeg syns jo det er moro å se at Karhuvaari har utvikla seg så bra. Fikk kose meg med mora hans Lova da jeg var hos Winnie og Ola og besøkte Warja. Hun er ei flott tispe. Og moro at det gikk så bra med Barfi også! Hun er jo halvsøstera til Emma!

  SvarSlett
 6. Flott kritikk på Bjønn! Han er jo en nydelig gutt da, så velfortjent!

  SvarSlett
 7. Gratulerer igjen, Bjønn og Christian :o)

  SvarSlett
 8. Ja det var flere som fikk merke at dommeren ikke likte fyldige hunder...

  SvarSlett
 9. Gratulerer så masse, begge to.

  SvarSlett