fredag 31. desember 2010

Slik var 2010

Det har skjedd mye i 2010.

Kennel Vintervidda har fått 2 nye tilskudd, begge fra Finland.

Først kom Max fra Kennel Dagolas i Oulu. En liten plugg som hadde en veldig interessant stamtavle, og veldig pene foreldre med utpreget godt gemytt :-) Vi er veldig fornøyd med denne importen!

Så hentet jeg Belle, på Kennel Staalon i Nilisia. Staalon er en kennel som har drevet med Finsk Lapphund siden 1977! Det var lærerikt å besøke kennelen til Annikki og møte hennes hunder. Belle er som hun også var som valp, en stødig hund med utpreget godt gemytt!

Ellers har vi hatt noen turer til Sverige. Jeg har besøkt Raili igjen, og hun har lært meg mye om avl og Finsk Lapphund. Hun har også vekket interesse hos meg for Lapsk Vallhund. Senere i år har jeg fått æren av å handle flotte lapske hunder fra nettopp Raili. Raiddokas Ykkönen på Biri, og hennes datter Raiddokas Isis ved flere anledninger, da hun nå bor hos Synnøve Lund her i Norge. Jeg fikk vise Isis for Jukka Kuusisto på Nordisk vinner hvor hun endte opp med å bli BIR! Takk Synnøve for denne muligheten!

Da jeg var på besøk hos Raili var vi på utstilling i Sundsvall, hvor jeg for første gang fikk være med å stille oppdrettergruppe. Gruppen bestod av Bjønn og hans kullsøster Mysa, og Nieida og hennes kullsøster Oskariina. Dette var lærerikt, og veldig gøy! Oppdrettergruppen fikk Hederspris og ble BIR oppdrettergruppe(eneste ogsp riktignok)…

Ellers har jeg tuffet mange nye hyggelige folk, for mange å nevne her… Men gjestfriheten til Ulla og mannen hennes i Sverige må nesten nevnes, for selv om jeg ikke kjente dem fikk jeg overnatte, de passet lille Belle mens jeg reiste på utstilling, laget middag til meg :-) Det var veldig hyggelig :-)

 

Helt i slutten av 2009 satt jeg opp 10 hundemål for 2010, og her er litt om hvordan det har gått:

1. Bli mer strukturert rundt redningshundtreningen. Nieida skal bli en relativt solid sporhund iløpet av 2010.

Jeg er sikker på at Nieida hadde klart å gå opp til C-godkjenning i spor i år, så iløpet av sommeren ble hun en god sporhund. Vi kom også langt med runderingen, hun melder fint, nå jobber vi med å få henne langt nok ut på søkene sine :-) På nyåret håper vi å få trent litt lavine(snøras). I sommer trente vi en del sammen med Amund og Max, jeg la ut blodspor for Max og Amund gikk ut spor for meg og Nieida.

2. Vi skal ihvertfall ha fått inn noen av elementene i appellprøven(hverken jeg eller Nieida er veldig glad i lydighetsøvelser)…

Stryk! Hehe, her har vi gjort alt for lite gitt. Jeg merket i sommer at jeg ikke hadde lært henne “bli”, hadde rett og slett glemt det. Så hvis man kan kalle det fellesdekk, så har vi fått inn et bittelite element :-P

3. Gjennomføre NKKs Kynologikurs

Gjennomført, var veldig nyttig. I tillegg var jeg med på oppdretterseminaret i Lillestrøm med Jukka Kuusisto, som var veldig interessant. Vi lærte mye om lapphundhistorie, og om hvordan en FL virkelig skal se ut.

4. Stille en av hundene på Svensk Vinner, Norsk Vinner og Nordisk Vinner…

Stilte på Svensk Vinner og Nordisk vinner. På nordisk vinner ble Max Nordisk Juniorvinner med CK! Kjempe gøy, særlig når det var en så anerkjent dommer som dømte. Norsk Vinner var helgen da skolen begynnte, i tillegg til at jeg hadde meldt på til 5 andre utstillinger den måneden, så den droppet vi desverre i år…

5. Hundene skal til sammen ta 4 CERT(eller fler)…

Max tok BIR og CERT bare 9 mnd og 1 dag gammel :-)

Bjønn har iløpet av året tatt 4 CERT, 3 BIR og 1 BIM, 1 x 2 BHK og 1 x 3BHK og noen HP.

Så dette målet ble oppfyllt også :-) Iløpet av året har jeg lært en hel del om det å stille hund…

6. Minst en BIR eller BIM på en av hundene…

Jada ;-)

7. Kjent PRA-status på Nieida(Bjønn er fri pga arv) og HD-røntging på Bjønn og Nieida.

Nieida er PRA-bærer, og begge har A-hofter :-D

8. Jeg og hundene skal tilbringe minst en vinternatt under åpen himmel, og ha minst 15 fjellturer i løpet av året.

Jeg rakk det ikke i begynnelsen av 2010, så planen var at jeg skulle gjøre det nå, men nå har det jo vært så veldig kalt, håper at det kan skje i 2011 ;-) Men 15 fjellturer har det blitt! Minst…

9. Holde oversikt over hunderelaterte utgifter gjennom hele 2010.

Stryk, dette har jeg absolutt ikke klart :-P

10. Møte flest mulig av alle i bloggegjengen:-)

Joda, har møtt en hel del. Blandt annet på bloggetreffet, men også på utstillinger. Og jeg har truffet lapphundfolk i både inn og utland, med og uten blogg ;-)

 

Vi får vel begynne bloggen 2011 med å fortelle litt om mål/ønsker/planer for 2011 ;-)

7 kommentarer:

 1. GODT NYTT ÅR! Og lykke til med å nå alle dine nye mål :-)

  SvarSlett
 2. Godt nytt år, Christian! Jammen har du stått på og fått til mye! Nå er det mildere, så nå må du ut og sove under åpen himmel! Bjønn er flott, du har fått en praktkar der, og så er du flink til å stille! Blir spennende å se hvilke mål du setter deg for 2011!

  SvarSlett
 3. Godt nytt år Christian! Flink du har vært med målene dine!! Snart får vi vel vite hva dette års planer er!

  SvarSlett
 4. Godt nytt år, og lykke til! Bra certfangst du har hatt! :D

  SvarSlett
 5. Godt nytt år, Christian. Håper du kan engasjere deg enda mer for lapphundrasen i 2011!

  SvarSlett
 6. Godt nyttår :) Det er godt du ikke er perfekt og klarer alle mål :P

  SvarSlett
 7. Godt nytt år, og godt jobbet i det gamle! :-)

  SvarSlett