tirsdag 10. mars 2009

Travel tid…

Til helga arrangerer vi Teknisk Camp her på Kjevik. Det er en Camp for ungdom som ønsker å søke teknisk utdanning i Luftforsvaret. Det er påmeldt 230 deltagere til campen. Mye som skal på plass før campen, så jeg kjeder meg ikke om dagen… Det gjør derimot Toivo. Ikke mye trening, bare den pålagte turen som Toivo må få hver dag…

 

Mandag er det Åpen dag, da kommer det 310 elever fra skolene rundt Kjevik, så litt å styre med da, jeg skal blandt annet holde en presentasjon om utdanning for disse om utdanning i Forsvaret. Ja, jeg jobber hovedsakelig med rekruttering, om jeg ikke har fortalt det før:-)

I tillegg har jeg en innlevering i hundefag som skal leveres, så mye som skulle vært gjort allerede egentlig. Skal være godt når påska kommer:-)

 

Joda, her i Kristiansand begynner jeg å få fornemmelser om vår, og det er jo litt deilig.

Men allikevel skulle jeg heller være der det var fjell, snø og vakker natur… Hjemme!

 

Tenker jeg tar meg en lang påskeferie som jeg og Toivo skal tilbringe i fjellene hjemme, siden jeg har mye ferie og avspassering til gode…

 

En annen Tessungdøl har tatt disse bildene nå i vinter, så da kan dere jo se hva jeg lengter etter:

n603211276_1816752_6693

Rett nedenfor hvor dette bildet er tatt bor jeg…

 

Trugeturer opp til fjellet er kjempekoselig i slike omgivelser:

n603211276_1816754_7270

n603211276_1816758_8453

 

n603211276_1816751_6397

Tusen takk til Hanne som har latt meg bruke bildene hennes. De er nydelige:-)

 

Forresten… Ei av damene på kjøkkenet fortalte at ho hadde blod i fryseren vi godt kunne få.

Så når det blir helt bart og bedre og ferdes i skogene her nede, så skal vi prøve boldspor!

Jeg har funnet en artikkel som jeg synes var veldig god for nybegynnere på www.akita.no (velg bruksomeråder også blodspor).

Det gleder vi oss til!

10 kommentarer:

 1. Fantastiske bilder. Nesten slemt å gi deg slike..der du sitter og lengter.
  Dere fortjener iallefall en lang fin påskeferie, du og Toivo. Masse flott snølandskap ligger der og venter på dere, ingen fare.
  Foretrekker du truger innover fjella dine? Ser jo at det er en annen variant enn de jeg hadde for 20 år siden, men det har liksom ikke falt meg inn å prøve det igjen.

  SvarSlett
 2. Det høres hektisk ut Christian, det blir nok deilig både for deg og Toivo og ta en lang påskeferie i Tessungdalen etter dette:o)

  For noen flotte bilder av et vakkert sted!! Det er nesten så jeg lurer på hvorfor jeg savner våren:o)

  Jeg leste om blodspor. Kjempebra artikkel synes jeg. Milli var 13 uker når vi var på kurs, og det er absolutt ingenting som slår det å gå blodspor. Hun er helt gira!!! Vi gleder oss til å komme i gang igjen. Et lite tips jeg fikk på kurs: Kjøp deg en flaske Bergsbys sennep, tøm den og bruk den til å "blø" med. Da kan du regulere åpningen (og følgelig mengden blod du "blør" ut). Vi gleder oss til å følge med deg og Toivo i dette:o)

  SvarSlett
 3. Skjønner du får litt å gjøre når disse ungdommene kommer. Men det skal jo til hvis forsvaret vårt skal overleve. Nytt blod.

  Og for noen flotte bilder. En sånn vinter er jeg med på, men ikke den søla og den grå snøen vi har i metervis nå. Derfor er jeg lei.

  SvarSlett
 4. Nøve, hvis jeg skal innover naufjellet tar jeg på meg ski. Trugene passer best der det er bratt og mye skog synes jeg, på snaufjellet synes jeg ski passer bedre, så man kan løype når det går nedover, dessuten er det ikke noe problem å gå fiskebeint for det er ikke tre å hekte seg i:-) Dagens truger er kjempe praktiske, med brodder, også er det en slags vippefungsjon slik at du slipper å kaste snø opp i nakken, slik man gjorde med de gamle:-) Anbefaler deg virkelig å prøve, hele Tessungdalen er "trugefrelst", var faktisk et avisoppslag om det i ei fylkesavis for et par år siden, at hele bygda gikk på truger:-)

  Gry, takk for tipset med sennepsflaska, det bar jo kjempe lurt:-) Jeg skal skrive om det i bloggen, når vi har prøvd å spore:-)

  Nina, skjønner hva du mener, jeg er ikke så begeistret for "vinteren" vi har hatt her nede jeg heller... Telemark er noe annet ja:-)

  SvarSlett
 5. Det høres faktisk ganske artig ut med truger! Jeg har sett på den bratte skogslia her som "ubrukelig" å gå beinste vinterstid. Det der hadde vært noe å få med Bergheim-folket på!

  Sennepsflaske skaffa vi oss også,men ikke gjør akkurat som meg; IKKE klipp av tuten...

  SvarSlett
 6. Høres ut som du har det travelt for tida! Det blir nok deilig både for deg og Toivo når påskeferien kommer... :)

  Det var veldig fint i Tessungdalen! Hadde vi hatt så mye snø hadde det vært greit med vinter litt lenger, men her i Stavanger varer snøen sjelden mer enn en dag eller to også regner det ofte rett etterpå sånn at det bare blir slaps og vått... Så da vil jeg heller ha vår! :)

  SvarSlett
 7. Du har det travelt for tiden ja.. samme her..! Det var veldig mange ungdommer iløpet av en uke. For noen flotte bilder, skjønner godt at du lengter etter det der! :)

  SvarSlett
 8. Må bare kommentere bilden jeg også: NYDELIGE! Vinter på sitt beste og på rette sted er bare herlig :-)

  SvarSlett
 9. Til Nøve må jeg bare si: Det er ikke meg som har vært "slem" og gitt ham bildene - han har tatt dem selv (men spurt pent først - he he).
  Og til dere andre: Ja, Tessungdalen er den fineste plassen i verden - spesielt når værgudene lager en så fin ramme.

  Vi trente faktisk blodspor med Tord "i gamle dager". Brukte også en sånn flaske og det fungerte utrolig bra. Den største utfordringen er når ledsakeren ikke stoler på hunden og vil prøve å "lede" den. Det krever faktisk utrolig selvdesiplin.
  Lykke til - håper vi ser noe til deg i påska, Christian.

  SvarSlett
 10. Fantastiske bilder! :-)
  Hva kan vel slå naturen vi har her i Tinn!!! :-)
  Nå ser vi bare mot en knallpåske! :-)

  SvarSlett