torsdag 20. august 2009

Barn i huset…

Det er vel egentlig en ganske lik opplevelse. Jeg får ikke sove lenge om dagen, Nieida er helt propell i 5 – 6 tia om morgen, da er det visst på tide å stå opp! Etter hun har herja noen timer, så sover hun som en stein. Istedet for bleieskift, har jeg tissetørking.

Ho har faktisk aldri bæsja inne her hjemme… Nå har vi hatt to netter uten uhell, og det første hun gjør når hun kommer ut om morgenen er å tisse. Tydelig at hun har begynt å holde seg, hun vet bare ikke helt hvordan hun skal få sagt ifra at hun må ut. Hun blir litt urolig og svinser rundt. Men hun har skjønnt hvordan man sier ifra når man vil inn igjen, så det kommer nok straks:-)

………………………………………………………

På tirsdag var vi innom gamlehjemmet, slik at Nieida fikk hilse på folk i rullestol og med rullator:-) Det gikk helt uten problemer:-)

006

007

008

010

Man ser at det lyser av noen av de gamle når det kommer dyr. Tenk, noen av disse har hatt hund eller katt hele livet, så kommer de i en institusjon, også er det plutselig helt tomt…

“Åååå, jeg som er så glad i dyr!” var det ei som sa.

Andre har taleproblemer, og synes kanskje det er vanskelig å kommunisere, men en hund bruker ikke ord den heller…

………………………………………..

Vi var også på butikken, der fikk ho treffe folk i folk i alle aldre.

På kvelden hadde redningshundlaget lydighetstrening oi Atrå. For meg og Nieida ble dette mest miljøtrening og sosialisering. Hun fikk møte andre hunder, noen synes ho var litt skumle, men ble fort varm i trøya:-)

I går har vi vært en tur på Rjukan, så fikk ho se trafikk og folk i alle farger og kledninger, syklende osv.

Vi var innom til Ida, og Nieida fikk treffe Oda.

Vi var innom til min bror, og ho hilste på Bjønn. Der gikk det litt hardt for seg synes jeg, men Nieida var med på leken. Når ho blir litt større bir det mer rettferdig:-)

Glemte selfølgelig kameraet:-(

………………………………….

Mens jeg har sitti å skrivi har jeg blitt avbrutt av et lite uhell på teppet… Jaja, noe må man regne med, ho er jo bare 8,5 uke;-)

I kveld skal vi på redningshuntrening igjen. Lydighet hver tirsdag, redning hver torsdag:-)

 

PS:

Toivo er med på det meste han også altså;-) Og er blitt sitt gamle jeg igjen…

12 kommentarer:

 1. Så flott at du var innom gamle hjemmet...var nok en flott oppplevelse for de gamle å få hilse på en så skjønn valp som Nieida...synes synd på de jeg, som ikke får oppleve sånt lengre...det var altså greit at du kom innom?.eller hadde du avtalt det på forhånd?

  SvarSlett
 2. Gamlehjemmet fikk en opplevelse de ikke glemmer så fort, tenker jeg! Nesten vondt å se hvordan de skrøpelige skrottene kvikner til og bøyer seg ned for å hilse på en liten valp.. Og bra at Nieida ikke tolker det som truende :o)

  Du skriver vel mer om rednings-treningen etterhvert?!

  SvarSlett
 3. Å, så koselig det var å se de gamle sammen med nieida :) Det er helt sant, de lyser opp :) Min gamle farmor er på besøk hos min far og mor hver søndag (hun bor på gamlehjem), og det er vi med luna også. Farmor får ikke skrytt nok av luna :) Hun har aldri hatt dyr selv, men er blitt veldig glad i luna. Jeg har tenkt flere ganger at det må være så kjekt for folk på et gamlehjem å ha litt kontakt med dyr, så det hadde vært kjekt å få komme på et gamlehjem med luna av og til..hun er jo så snill og rolig også.. har ikke gjort noe med det enda..det er jo et litt firkanta system!

  SvarSlett
 4. http://nesbyenhundeskole.dinstudio.se/text1_41.html

  Kan dette være noe for Tessungdølene?? Kango har trekt seg, så det er en ledig plass...

  SvarSlett
 5. Så søt Nieda er. Morro for henne og få treffe de på gamlehjemmet. Tror kansje at de som var på gamlehjemmet satte mer pris på deres besøk!!
  Ha en fin dag og helg!!

  SvarSlett
 6. Så flink du er til å miljøtrene henne Christian:o) Og besøket på Gamlehjemmet var jo helt sikkert en opplevelse både for liten og stor, tobent og firbent:o)

  Litt tissing inne synes jeg nesten at hører med, plutselig sitter det, det at de skal gjøre det ute.

  Så bra at Toivo har blitt seg selv igjen:o))

  SvarSlett
 7. Så flink du er Christian! Tenk å tenke på Gamlehjemmet! Da slår du jo to fluer i en smekk!
  Gleder de gamle, og trener lille brunetten! :):) Lykke til!

  SvarSlett
 8. Ja,da var miljøtreningen i gang. Det er det som er gøy. Charlie er stadig på gamlehjemmet. Og det er moro å se de ansiktene når han kommer. Det lyser opp tilværelsen.

  SvarSlett
 9. Jeg var innom fordi jeg skal ta på meg noen vakter i løpet av året:-) Har jobba der i helger, kvelder og ferier før:-)

  Tenkte kanskje jeg skal søke på et 5 studiepoengerskurs ved Ås, "dyreassistert terapi", det hørtes interessant ut:-)

  Det kan bli mer om redningshundtrening ja, var på trening igjen i går. Vi trener rundering og spor hver torsdag. På redningshundlaget er rundering med instruktør gratis;-) Når er det dere skal være med på runderingskurset Nøve?

  Jeg satt figurant i går, vi var vel en 10 - 12 stykker som trente i går.

  Nieida trente vi stort sett bare miljøtrening med. Ho fikk pølsebiter når ho hilste på folk, også fikk ho treffe flere hunder:-) Så begynner vi vel med spor neste uke, eller neste uke der igjen:-)

  På laget vårt har vi en haug med australian shepards, shefere, puddel, pumi, berner sennen, riesenshnauser, border collie, golden retriever mm... God miljøtrening og sosialisering:-)

  SvarSlett
 10. Denne helga...så det kommer vel for brått er jeg redd. Del 2 blir ei helg uti september. Jeg er veldig spent på hvordan det blir! Forteller nok over helga, både Gry, Camilla og jeg ;o)

  Det var litt av en brokete bikkje-samling! Går det greit med Toivo ? - merker at Nalle har rasistiske tendenser..
  Nieida sjarmerer vel alle ho møter :o)

  SvarSlett
 11. Toivo er rasist han også:-) Toivo var ikke med på trening, Gome passa han:-)

  Jeg kan nok ikke være med da desverre, er så opptatt i september, og har gjort planer i helga, desverre... Blir gøy å høre om da i det minste:-)

  SvarSlett
 12. hei Nieida! Du er nesten tvillingsøstra mi du! Jeg har også gjort noen gamle mennesker glade... de syntes jeg var så deilig å ta på.Og var så fin. Da måtte jeg vaske de litt på hånda som takk. Håper vi får møte hverandre en dag:)
  Tussi Nuss

  SvarSlett