torsdag 17. desember 2009

Forslag til hundenavn…

Har egentlig tenkt at jeg er blitt låst til å bruke enkle og korte navn sammen med kennelnavnet jeg har fått godkjent. Kennelnavnet skal nemlig brukes etter hundenavnet. Slik som dette: Toivo av Vintervidda

Synes liksom ikke det er et kennelnavn som passer til engelske ord og settninger.

Men så pratet jeg med ei som skal få seg en dachsvalp. Hun hadde bestemt at valpen skulle hete “Mitti”, fordi den treff henne “Mitt i” hjertet. Så slo tanken meg: “Mitt i hjertet av Vintervidda”… En valp i M-kullet, som kan hete Mitti til daglig, synes det var et fint navn:-)

Har dere noen forslag på andre ordspill som kan brukes sammen med “av Vintervidda”?

9 kommentarer:

 1. Tryn på vintervidda (til dagelig Tryn) *hoho*

  Men nei, du er jo absolutt ikke låst til korte navn selv om du skal ha kennelnavnet som suffix. Er en dalmatineroppdretter (her i norge) som kaller hundene sine fks. Solitaire acapella of arctic innova osv, rimelig langt, synes ikke det gjør noe.
  Du må jo heller ikke inkludere hundens navn i stamtavlen?

  Blabla jeg skal legge meg nå :P

  SvarSlett
 2. Dette var en innmari god idè Christian. Nå har jeg forsøkt å komme på flere ordspill tilsvarende det du har nevnt. De jeg har kommet på har vært litt teite (Topsy - "Toppen av Vintervidda" etc., men det lar seg lettere gjøre hvis du har navnet på hunden først tror jeg:o). Det blir spennende å lese om flere ordspill!

  SvarSlett
 3. Jeg synes at navnet som hunden skal bruke i daglig livet bør være med i stamtavle navnet, på en eller annen måte iallefall! Du kan jo lage lange navn, gjør ikke noe det..feks "king",- Kongen av vintervidda" "frisk"- duften av vintervidda"
  Huff nei nå satte du min fantasi i gang!! Må bake kaker og vaske ned badet mitt nå..ikke sitte på nett å finne på hundenavn hehe! det får vi heller ta i januar!

  Ha en fin dag Christian!

  SvarSlett
 4. Høres veldig fint ut ..... av Vintervidda.
  Av og til er jeg irriterende praktisk, så nå lurer jeg på: hvordan blir det om foreksempel 10 år fremover i data verden.
  Jeg synes det er uhyre praktisk nå jeg søker f.eks. Fairdogs så kommer alle hundene derfra underhverandre.
  Hvordan blir det i data systemene, med "Toppen av Vintervidda" "Mitt i hjerte av Vintervidda"? Vil alle Vintervidda valpene ligge samlet på nett, eller sprett for alle vinder???

  SvarSlett
 5. Kongen av Vintervidda var jo bra da:-) Prinsen og Prinsessa:-) Toppen av Vintervidda var også ganske bra synes jeg.

  Tryn var et artig daglig navn, men den måtte hete Tryn AV Vintervidda, ikke PÅ;-)

  Ser andre har funnet på navn:
  Elghund: Sjefen Av Helgedalen
  Samojed: Stella Polaris Av Vinterskogen
  Samojed: Kefir Av Vinterskogen
  Samojed: Kaptein Bamse Av Fagerli
  Elghund: Storm Av Reinfjell
  Samojed: Kaifas Pagophilus Av Vinterskogen

  Ville, det blir vanskligere å søke de opp i Dogweb. Men det ser jeg ikke som noe stort problem. Om man vet navnet på hunden, så får man jo se kullsøsken, foreldre osv. Og kan klikke seg videre derifra. Vurderte det viktigere å ha noe litt anderledes enn at det skulle være enkelt i Dogweb;-)

  SvarSlett
 6. Da har du kontrollen Christian;o) Høres flott ut med "Av Vintervidda" navner dukker nok opp når valpene kommer:o))) Valpekjøperne har nok også sine ønsker om navn.

  SvarSlett
 7. Ja, dette hørtes ut som en veldig god idé! :D
  Det blir nok mange morsomme navn på valpene!

  SvarSlett
 8. Ja jeg var kjempetrøtt, innså min grove "på" feil etterpå :P

  Du har iallefall mange muligheter til spennende navn med det kennelnavnet, jeg synes det er noe litt eventyraktig over det. :)

  SvarSlett
 9. Så kul med namn..låter fint med :av vintervidda , lite olika alla andra o ha kennelnamnet efter ! jätte fint !
  Min dotters corgi uppfödare har köpt en corgi från Norge , kenneln i Norge döpte hunden till Made for Welcops . Lite kul då kenneln den såldes till heter just Welcops..
  Så nån du har hemma då : Made for Vintervidda ...
  God Jul o Gott Nytt år på er !

  SvarSlett