mandag 14. desember 2009

Utstilling i Finland.

Mye og fortelle, får ikke med alt tror jeg. Begynner med det jeg synes er mest interessant, hundene;-)

Resultatmessig har nok Hanne lyst til å fortelle litt:-)

Jeg fikk se flere av Nieidas halvsøsken, og ble ikke skuffet, de var trivelige og veldig fine hunder:-)

095

Nieidas bror Veli i farta:-) Han ble 4. beste champion begge dager. Hadde ikke den beste pelsen nå, så med tanke på det så var det kjemperesultat, særlig fordi her i Finland er det helt motsatt av Norge, championklassen er den største klassen med flest påmeldte! Når man konkurrerer med eliten, så er det slike ting som slår ut. Veli hadde er nydelig hode og nydelig vesen!

143

Veli måtte ta en strekk i ringen:-)

076

Her er enda en halvbror av Nieida, veldig fin grå lapphund. Staalon Usvatassu.

199

Nieidas halvsøster, Ruskahallan Duggolas. Gjempe fin:-)

En hund jeg ble veldig forelska i er juniorverdensvinneren i år. Han heter Aegirsson Duncan Mac Leod. Han hadde en personlighet som man bare måtte elske, glad og utadvent, bare nærværet gjorde deg sprudlende! Her er han i ringen:

009

En kraftig sobel gutt som var litt for hissig for min smak, mulig han hadde en dårlig dag…

039

Nieidas tantabarn:

049

055

Majålkes Kero lookalike? Lecibsin Moxi:

123

Idas Leo sin pappa, Lapinpeikon Hänta Heiki

100

Og hans kullbror:

110

De tre gamle herrene, Veteran klassen:

156

157

Beste veteran, Lumiturpa Api:

163

171

Finske Lapphunder er utmerkede familiehunder i Finland også, her er fjorårdets vinner som koser litt med gutten sin før ho skal inn i ringen. Måtte bort å hilse på henne:-)

213

285

Så var det Showet!

Ble sjokka da en ganske merkelig mann kom inn å begynnte å synge. Men må innrømme at sangen var fengende, i god gammel grand prix stil! “We want to know, who are the best in show”

287

292

Her er premiebordet:

274

Dette var lørdagen, Søndagen tok jeg ikke mange bilder. Lysforholda inne i hallen var litt vanskelig.

Jeg tok allikevel bilde av ei gammel renvallardame som het Eva, hun jobbet som terapihund, og stod på stad for dem.

007

Fargen hennes heter “Brindle”, og finnes ikke i Norge. Det var gøy å se en slik en!

Jeg spurte “Is she related to the Rishukarin G-litter?” Hun lignet litt på en av dem synes jeg, og dessuten er de de eneste jeg vet om som har den fargen.

Hun svarte ”No, she’s from Shacal” Så leita ho frem stamtavla og sa: “Wait, you’re right, her mother is Rishukarin Girjes! You know her family better than me!”

Det var jo litt gøy:-)

Må jo også fortelle at Alex-Sander ble forsinket i Pommeringen. Derfor fikk Hanne plutselig dumpa en ubørsta Micki i sele, som hun visstnok skulle stille i championklasse på Nordisk vinnerutstilling i Finland! Jeg synes det var litt på tryne å stille en champion i sele(A-S hadde glemt å sende med utstillingsbåndet)! Så jeg spurte noen fremmede finner som stod rundt ringen om vi kunne låne et bånd. Det fikk vi, og jeg hadde kjøpt en ny super(dyr) børste, så vi fikk børsta han også;-)

Her er Hanne i championringen, hun klarte seg veldig bra:-)

014

Har shoppa litt, kjøpte noe jeg MÅTTE ha, men aldri kommer til å bruke! Hehe… Votter, strikka av Finsk Lapphundull!

Bilde er tatt med mobilen, de er finere i virkeligheten:-)

Til slutt så må jeg jo si, at jeg hår gått rundt å klappet championer og eliten av finske lapphunder ei hel helg. Men ingen av de var så gode å klemme på som de som tok meg imot hjemme i Tessungdalen søndagsnatta! DE er fantastiske hunder, jeg innså liksom ikke hvor mye jeg synes det før jeg kom hjem…

Et bilde til av min favoritt i helga, ikke eksteriørmessig, men helhetlig:

004

Nieidas halvbror på morssiden har også vært på utstilling i helga, i Stockholm. Han fikk CK og ble andre beste hanne, enda han er unghund slo han mange i champion, veteran og åpen klasse! Så jeg har mange slektninger å skryte av! Både på mors og fars siden:-)

15 kommentarer:

 1. Veldig moro å lese dette innlegget Christian, med MASSE fine bilder av flotte hunder:o) Den soble, ja han så jo litt grinete ut også han...

  Herlig at dama med "brindle" -Eva ble litt sjokkert over at du kjente til slekta. Vi derimot blir ikke så sjokkert....;o)

  Kjempemorsomt med han GP typen da!!!

  Sporty Hanne - hun gjorde helt sikkert en kjempejobb i ringen!

  Jeg synes vottene dine var fine jeg, også synes jeg det var flott å høre om at de beste, ja de er hjemme i Tessungdalen!!!

  SvarSlett
 2. For en opplevelse du har hatt. Og få se såååå mange flotte lapper på et sted. Var det noe som var forskjellig på lappene fra Norge til Finland?? Og så de på andre ting når de dømte?

  Ja, vi vet jo hva du kan om slekter på lapphund. Tipper de finske ble forundret.

  Jeg har en lapphundlue som er varm og god. Mye fint å brukte ulla til lapphunden på.

  Ble rørt jeg når jeg leste at de beste var de som møtte deg hjemme. Det var så fint skrevet.

  SvarSlett
 3. Hundene i Finland synes jeg generellt har bedre pels. Synes faktisk at de var jamt over litt større og kraftigere, hvis man sammenligner hele populasjonene...

  Dommerne er jo forskjellige, slik som i Norge. Begge dager var dommerne finske. Når finske dommere dømmer i Norge blir det mye blått og til og mned gult, og veldig få CK. Fordi hundene er bedre så ble det gitt ut mange CK, men også noen få blått og gult... Nå var det jo de fineste av de fineste som møtte opp, på en vanlig utstilling hadde nok kvaliteten vært litt mer variert...

  SvarSlett
 4. Fint referat Christian! Høres ut som om dere har hatt en super helg. Skulle gjerne vært der! :-) Men får bare se frem til onsdag for og høre mer om turen. :-)
  Morro og se "Majålkes Kero" i finland da! :-) HeHe! Jøss har du sett så likt!!
  Og ja du har mange av Nieidas slektninger og være stolt av.
  Morro også og se at onkelen til Leo har de samme tofargede bena. Ett brunt og ett hvitt.
  Ja der skulle man vært! :-)

  SvarSlett
 5. Ser ut som du har møtt mange fine hunder på turen. Sikkert mannge inntrykk å ta inn i ettertid også. Men det var godt å høre att du har dem beste i heimen ;-)

  SvarSlett
 6. Artig å lese!! :) Jeg ville ha valp etter Veli. Moren til Lana, Likhu, skulle pares med han i våres.. men det ble utsatt en god stund og jeg klarte ikke vente.. Han er en kjempeflott hannhund, en av mine favoritter.. uten å ha sett han da.

  Bra du kunne hjelpe Mickigutten med et utstillingsbånd! hehe, Alex-Sander ble nok en smule stresset, lett å glemme da. Flott resultat på han og!

  SvarSlett
 7. Trekker tilbake det siste jeg skrev om resultat og Micki.. det vet jeg jo ingenting om enda ;)

  SvarSlett
 8. Åh,så mange nydelige, flotter, herlige (osv) hunder! Du har fått tatt mange kjempefine bilder! Utrolig morsomt og spennende å se! Bare litt misunnelig - skulle gjerne ha vært der selv,men men...

  Også Eva da...synes det var ei flott,gammel dame :) Morsom farge på henne :)

  SvarSlett
 9. Ja dette var moro¨å lese og se. Tenk at du drar like til Finland for å se... Men så mange flotte hunder samla, det er ikke akkurat dagligdags for alle - jo, for deg så ;o)

  SvarSlett
 10. så fina bilder !!! avundsjuk på dina vantar ....

  SvarSlett
 11. Oi..det må ha vært en opplevelse å være i Finland å se så mange flotte lapper!! Mange herlige bilder av hundene du traff! Vottene så jo kjempe gode ut..sånne vil jeg også ha!! Du skulle kjøpt en hel haug, å så kunne du solgt de på treffet hos Gry når alle ble kalde på fingrene!!

  SvarSlett
 12. Så kjekt det hørtes ut i Finland! :D Også SÅÅÅ mange fine hunder! Morsomt at du kunne mer om Eva enn det eierne hennes kunne... Hun hadde en veldig spesiell, men fin farge! :D

  Veldig fine votter! :D
  Selvfølgelig var de beste av alle de som møtte deg da du kom hjem! :)

  SvarSlett
 13. Man har ju faktiskt de vackraste lappisarna hemma hos sig sjäv, eller hur?? :-)
  Men det var några underbart fina hundar i Finland också får man säga..
  Majålkes Kero`s tvilling är mycket lik Isac`s farfar(Lecibsin Mieltön Murre)som förövrigt bor hos Black Blossom i Mora.Kanske släkt?
  Nieidas halvbror, Staalon Usvatassu var så otroligt snarlik Aiko, så för en liten stund undrade jag om han hade varit i Finland utan våran vetskap ;-)
  Min syster har stickat både sockar och handledsvarmare till meg av lappispäls och det finns inget varmare..
  Och lapphundspäls kan faktiskt säljas för 2000.- kr kilot för den som vill veta......

  SvarSlett
 14. Murre og Moxi er litt beslektet, men ikke veldig. Lecibsin har fortsatt Murres kullbror, Lecibsin Mahti...

  Usvatassu har hvite streker i ansiktet, så jeg klarte ikke helt se likheten, de fikk så forskjellig uttrykk...

  SvarSlett
 15. Åh, det var mange fine hunder, ja!! :D

  SvarSlett