mandag 14. juni 2010

Avesta/Mora

Kjørte til Avesta på fredag, var fremme rundt 1 tiden på natta. Fikk en god natts søvn i sovepose i bilen, fristet ikke å slå opp telt når det hølja ned konstant hele natta! Ble vekt av en vakt som banka på ruta som sa jeg måtte betale for å stå parkert utenfor utstillingen.

Så bar det inn på utstillingen. Nieida synes det var gørrkjedelig på utstilling forrige helg, så var redd for at hun hadde mistet helt lysten til å vise seg frem. Så denne dagen skulle bare handle om at Nieida skulle ha det gøy. Og det funket greit synes jeg, og hun gikk fint og hadde det gøy!
Da bedømmelsen var ferdig sier dommeren “Du har en bra tik, men tyvärr gillar inte denne tanten mjuka öron”

Her er kritikken:

Kraftfull tik. Väl utfylld huvud.

För mjuka öron, lågt ansatta.

Bra hals, tilstrekklit vinklad frem og bak.

Utmerket benstomme. Välformad bröstkorg. Bra päls.

Ngt lågt ansatt svans(enda en dommer som ikke kjenner etter :-P). Utmerkede rørelser bak, trång og kort fram.

2 JK.

BIR og BIM denne dagen var 2 veldig flotte hunder. Majålkes Lapin Kulta og Lapinlumon Tuiskuturkki. Aiko ble andre beste hannhund og oppførte seg eksemplarisk :-)

Så kjørte vi videre til Mora, hvor vi fikk oss campinghytte i Moraparken. Naboene våre var Nina på Arbbolas i Trøndelag, så vi fikk pratet litt:-)

Søndag var det utstilling igjen, og maange hunder, og en del fine.

Dommeren spurte meg om de brune generelt hadde bedre pels enn de svarte på denne rasen, for slik var det ihvertfall i dag! De andre brune hun hadde dømt denne dagen var Azlan og Lapinkarhu, så kanskje ikke så rart hun fikk det innrtykket :-P

Nieida gikk greit i starten, men når konkurransen begynnte ble jeg litt ivrig og dro litt i båndet, og da synes ikke nieida det er gøy lengre :-P Men vi lekte litt etterpå og da løp hun så fint så, så må nok bare lære meg hvordan hun skal handles ;-)

Søndagens Kritikk:

Femenin tik. Bra huvud og uttrykk, dock nogot fladdiga øron. Korrekt bett. Utmerket vinklar runtom. Før dagen lite loj. Passande benstomme. Ger et något långt intrykk. Bra pelskvalite.

1 JK

Loj, altså, det beskriver at hun mistet litt piffen iløpet av utstillingen :-P

Nieida har nå fått 10 kritikker som junior.

4 x 2. premie, 6 x 1. premie og 2 HP.

Kritikkene har variert mye. Feilene som har gått igjen har vært lav haleføring og tippører som til tider bæres litt lavt, også har hun vært litt “loj” i ringen.

Har bestemt meg for å vente med å stille henne frem til hun er blitt kvitt all valpepelsen, all den lyse valpepelsen mellom øra tror jeg nemlig forstyrrer uttrykket hennes litt. Om jeg hadde vært dommer hadde jeg nok ikke gitt henne mer enn HP når hun fortsatt har så mye utvikling igjen. Derfor dropper vi trippelutstillingen neste helg, og finner på noe annet isteden ;-)

Hun skal få være med på noen utstillinger, men da skal hun bare få leke å ha det gøy…

Bjønn er utstillt 5 ganger, han har 5 x 1 premie, 3 HP og 1 CK.

Så neste utstilling for oss blir Biri, og da skal Bjønn og Max stilles ut. Bjønn er litt pelsløs for tiden, men det gjelder jo mange lapphunder i sommerhalvåret, så satser på at det kan gå bra allikevel…

Vi traff Bjønns mor for 3dje gang denne helgen, en meget pen tispe synes jeg, her er hun klissvåt, men fortsatt kraftig og fin, slik jeg liker dem:

021

 020

Ninas hannhund, norsk vinner 2009 og sønn av svensk vinner 2010.

Black Blossom Lord Express, 4 bhk BIR unghund:

049

045

Saphira, BIR Junior, 4 Btk:

034

Ja, på rasespesialen i Mora hade de BIR, BIM og BIS junior og unghund også! Det må vi ha i Norge også synes jeg, jo flere rosetter, jo bedre ;-P

BIR veteran 11 år, Terhakan Opas, Lady Belles pappa:

056

3 av Bjønns halvsøsken på Herding Instinct’s, en av disse skal til Australia! De ser ut som Bjønn på samme alder :-P

015 

Jeg har forresten lært enda mer av uskrevet lapphundhistorie fra 70/80/90-tallet, og sett mange hunder, så fikk utbytte av denne turen allikevel;-)

8 kommentarer:

 1. Så Bjønn var er ikke meldt på trippelutstillingen han da?

  Skjønner godt at du venter litt med å stille Nieida nå, kanskje det er bra for henne og, iom hun virker litt lei? Så får du bare vente til hun har utviklet seg litt mer, var ikke så mye poeng for meg å stille masse i fjor heller, noen bruker mer tid på å utvikles rett og slett :)
  Lykke til på biri

  SvarSlett
 2. Nie, Bjønn var ikke meldt på. Ja, hun er litt lei, så tror nok det er lurt å vente litt, og at hun bare har det gøy på utstillingene fremover...

  SvarSlett
 3. Välkommen hem igen! Litt av några turer du tar Christian...
  Så härligt att hon fick rött i Mora, för det SKA hon ha! Världens sötasta öron ska inte betyda att man får blått väl, när allt det andra exteriöra är så bra...
  Men synd att du inte tar turen till Jönköping då (du har ju betalt),för det hade varit intressant att se hur det går för henne där.. Kanske hon tycker bättre om att vara inomhus där regn och värme ute inte spelar någon roll?
  Men lycka till vidare iallafall!
  Så ses vi kanske på Biri iår....

  SvarSlett
 4. Du er jo stadig på farten, og for noen turer du er på. Jeg må si jeg ble paff da jeg fikk se bilde av bestefar til Charlie. Hvordan var han i gemyttet??? Og bjeffet han mye???? Synes det er så morsomt å høre om familie-likheter. Da tenker jeg på oppførsel og ikke utseende.

  SvarSlett
 5. Nei, han bjeffet ikke iløpet av hele utstillingen. Meget rolig og avbalansert hund ;-)

  SvarSlett
 6. Herdis, kan hende været har noe å si, jeg får se om jeg stiller henne inne i løpet av vinteren.

  Ja, hadde jo vært koselig å vært innom på en kaffe, men det skal jeg få til en gang allikevel;-)

  Hyggelig å treffe på deg og søster, så håper vi treffes på Biri :-)

  SvarSlett
 7. Jeg kan ikke annet enn å være litt "snurt" jeg Christian, over at de henger seg opp i noen deilige, bløte ører, på Nieida som er tvers gjennom herlig!!!! Er klar over at dette sier mye om mitt forhold til utstilling - men sånn er det liksom med den saken.

  SvarSlett
 8. Turen var da svært så utbytterik, med rød sløyfe på søndagen, hyggelige folk og mye å lære! Skriv det ned, alt det du hører om lapphundenes historie!

  SvarSlett