søndag 6. juni 2010

NLK og NKK Drammen

En helg hvor jeg er både ekstremt fornøyd og missfornøyd med!

Jeg er fornøyd med at vi har funnet en engasjert forvært til Max. Som har trent godt, og har god kjemi med han :-) Noe som selfølgelig gir resultater!

001

I BIS finalen fikk pesonen med Svensk lapphund beskjed om å ta et handlerkurs, mens Amund fikk skryt :-) (Jeg tar litt av æren siden jeg har vært instruktør :-P) Hehe…

Her er Max sin kritikk:

4 mnd. Maskulin, velutviklet, for tiden noe kvadratisk i sine proposisjoner, meget tiltalende masket hode, fint uttrykk. Vel ansatt og velbåret ører, god skallebredde. Moderat hals. Velvinklet fram og bak. Meget Velutviklet kropp. Fint ansatt hale, rikelig valpepels. Beveger seg uvanlig harmonisk og velbalansert for sin alder.

1 HP BIR BIS2

Jeg og Amund har hatt det gøy på biltur. Fra lørdag til søndag overnattet vi hos hans søster som bor i Drammen og som jeg kjenner godt. Vi grillet, spilte kortskalle og lo! Så mye å være førnøyd med denne helgen!

006

Ikke fullt så fornøyd med kritikkene og premieringen til Nieida :-P

NLK:

11 mnd kraftig tispe. Hodet kunne vært mer femenint, ørene drøyt vidstillte. kraftig hals. Moderat balanse, vinkler frem og bak. For tiden noe bakhøy. Fin hale, rikelig pels, kraftig benstamme. Beveger seg rimelig stabilt fem og tilbake. Kunne ------ “noe om at bevegelsene fra siden ikke er bra nok” ---

2 JK

 

NKK

God type. Bra hode, kunne vært mer femenint, i tillegg til litt for vidstillte tunge ører. Korrekt bitt, bra hals. Fine vinkler. Bra utviklet bryst. Pels ikke i utstillingskondisjon. Kunne hatt mer effektive bevegelser.

2 JK

Hva har jeg å si om saken?

Forrige helg hadde hun “Fint Hovud. Bra detaljer.”  Denne helgen har hun blitt for maskulin! Men det er tydeligvis et intrykk hun har gitt denne helgan, siden begge dommerne mente dette. Når det gjelder vidstillte ører så skyldes det sinnsstemningen til en pelsdott i steikende sol :-P Nieida var ikke gira på på å løpe i ringen i helga, derfor så hun ganske stusselig ut. Selv om jeg prøvde så godt jeg kunne:

30623_10150204500275637_807430636_12774520_8320520_n 

Jeg må nok få utstilling til å være mer gøy for henne, i helgen var hun ingen showhund. Men endelig var det 2 dommere som faktisk kjente etter hvor halefestet var! Og derfor ble det ingen kommntarer om lavt ansatt hale denne gangen, fordi hun har faktisk ikke det! Man må jo kjenne etter på pelshunder!

MEN så ble plutselig hennes ellers nydelige hode plutselig helt på tryne! Makan! Håper vi finner en dommer som både klarer å se hennes nydelige hode og riktige halefeste :-P

I mellomtiden skal jeg og Nieida jobbe med å få opp livligheten i ringen. Håper det blir regnfritt men kaldere i Sverige til helga, kanskje det hjelper…

Kritikken på pelskondisjonen gikk forøvrig ut på at dommeren mente han fant en floke på rompa :-S

 

2 hunder fikk CK på lørdag, 2 fine hunder, Erkki og Jippi, velfortjent! Grattis!

Azlan ble champion og BIM og Myra ble BIR på søndag, Gratulerer og velfortjent til de også!

------------

Når vi kom tilbake til Tinn på søndag stoppet vi og ga hundene en badepause(den eneste som svømmer av dem er Max ;-)

011

012

11 kommentarer:

 1. Gratulerer med tilbakemeldingene på Max, det var hyggelig, så synd du ble skuffet over Nieida - bedre lykke neste gang!

  Vet det ikke teller, men vi syns Nieida er kjempefin!

  SvarSlett
 2. Ble ikke skuffet over Nieida.
  Ble skuffet over dommernes kommentarer OM Nieida ;-) Nieida er så pen så, og bare det blir gøy i ringen igjen, så går det nok bedre :-)

  Joda, alltid hyggelig å høre at hundene mine er dine;-) Takk for det:-)

  SvarSlett
 3. De kan tydeligvis ikke se Nieda's fine og feminine hode :) Vi syns dere var kjempeflinke og Nieda er supervakker :) Det samme er Max :)
  Takk for igår og vi ses på Biri :)

  SvarSlett
 4. Utstillingskondisjon - det var ett nytt ord for meg!! Dommerene kan mene hva han vil:P Hun er nydelig! Gleder meg til å høre om neste utstilling, får håpe den dommern ser rødt ;)

  SvarSlett
 5. Grattis med Max igjen, og bedre lykke neste gang med Nieida! Jeg synes hun er knallfin jeg også :) Og det var en gang en dommer som skjelte meg litt ut for at jeg ikke var flink nok med pelsen til Marco, han hadde visstnok en liten floke under magen..

  SvarSlett
 6. Og forresten Amund er et sjeldent handlertalent og en skikkelig koselig gutt! Heldig med han!

  SvarSlett
 7. Alle bra hunder har noen blå, se bare på den fantastiske Casper! :D
  Utrolig flotte hunder du har Christian, det må jeg si, du satser virkelig for fullt nå du! :D
  Håper vi sees på noen utstillinger i sommer, har meldt meg på nkk trondheim i begynnelsen av juli, også blir det litt østlandet. Kjedelig å ikke ha bil akkurat nå, hallene er liksom ikke alltid like tilgjengelige.

  SvarSlett
 8. Nieida er jo bare nydelig. Håper dommerene snart får øynene opp!
  Grattis med Max, en herlig liten fyr.
  Enig i at Amund er et naturtalent med hund. Makan skal man lete lenge etter!

  SvarSlett
 9. Han är så fin Max !! och det blir Niedas tur en gång med ! Vi syns snart i Mora !!

  SvarSlett
 10. Åkkesom, jeg gratulerer deg så mye med FLOTTE og HARMONISKE hunder, Christian :o)
  Bedre lykke i ringen neste gang. Helt sikkert.

  SvarSlett
 11. Ja, de kritikkene, de kritikkene. Det en dommer vektlegger, er uinteressant eller ser annerledes ut for en annen... Men det å få hunden til å like å vise seg fram og ha det gøy i ringen, er nok viktig. men så skl de jo ikke hoppe og sprette fo mye heller, da! Emma fikk "påtale" for at hun beveget seg stygt og rotete på lørdagen;o)

  SvarSlett