mandag 2. januar 2012

3 uker

I går kveld var valpene blitt 3 uker gamle. Jeg lovet dere bilder, men kontakten i kameraet for å få overført bildene er ødelagt. Spørs om jeg ikke må kjøpe meg nytt kamera så jeg kan dokumentere ukene fremover.

Løsningen blir derfor i dag å laste opp en videosnutt tatt med et gammelt mobilkamera.

Det som forstyrrer midt i filmen er Nieida som truger seg forbi :-P

De er nå oppe på beina, og de har fått tenner! På onsdag ramlet en av de oppi matkoppen til Nieida, og gikk helt amok. Jeg tok det som et tegn på at de hadde lyst å prøve seg på fast føde. De har derfor fått prøve å spise små måltider siden fredag. Det har vært tørrfor eller vom og hundemat, blandet ut i kefir. Dette har gått veldig greit, alle valpene spiser godt, og ingen har fått uheldige “bivirkninger”.

Selv om valpene har åpnet øynene betyr ikke det at de ser veldig godt enda, synssansen utvikler seg gradvis, og det går lang tid før valpene ser like godt som en voksen hund, det merkes godt på hvordan de orienterer seg. Foreløbig får de nok inntrykk av å utforske hverandre og mennesker i valpekassa, men jeg setter også ned forskjellige gjenstander(leker, baller, lykketroll mm), som de får utforske og tygge på :-). Valpekassa står i stua, så de får høre mye forskjellige lyder allerede nå. De er bare korte turer ute av valpekassa nå i forbindelse med foring, skifting av underlag i valpekassa o.l. Men de begynner å bli mer og mer nyskjerrig på hva som befinner seg på utstiden, så det er ikke lenge til de må få lov til å ta seg noen løpeturer utenfor!

Foreløbig er det vanskelig å se personlighetsforskjeller på de, alle har en sunn utforskertrang. Også utseendemessig er de vanskelig å skille fra hverandre. De veier mellom 1,44 og 1,64 kg, så det er ikke en gang lett å kjenne forskjell på størstemann og minstemann når jeg løfter på de. Så jeg må fortsatt studere de, for å se etter små kjennetegn for å se hvem som er hvem.

Nieida tar lengre pauser fra de nå, hun vasker og rydder i valpekassa og gir de mat, men synes det er helt greit at jeg tar ansvar for å underholde de litt etter jobben hennes er gjort og de ikke er heelt klare til å legge seg igjen enda. Nå fremover skal de få oppleve mange hverdagslige ting, og få møte mange forskjellige mennesker.

8 kommentarer:

 1. Så herlige! :D kos deg masse videre :)

  SvarSlett
 2. Gøy å lese nytt om valpene dine !

  SvarSlett
 3. Godt nyttår !!!!

  Så koselig å se på valpene, nå begynner det å bli liv. Du må bare fikse kamera, må jo ha skikkelige oppdateringer her med bilder ;)

  SvarSlett
 4. Solveig og Tareq2. januar 2012 kl. 21:58

  Å, så valpesyk jeg ble. Nydelige alle sammen;_)

  SvarSlett
 5. Kjempe søte - godt nyttår foresten :-) Du har ikke et simkort du kan sette rett i datan for å overføre? :-)

  SvarSlett
 6. Nei, prøvde men PC'n tar ikke den type minnekort. Begynner å bli en del ting som ikke er helt på topp med det, det skulle absolutt vært vasket innvendig, og det er slikt man ikke kan gjøre selv har jeg forstått. Og nå når det knakk av en bit inne i kontakten, + at ordinærobjektivet mangler kapsel, så tenker jeg at jeg kan kjøpe meg den nyeste versjonen av canon-kameraet isteden ;-) Det jeg har er tross alt 350 versjonen ;-)

  SvarSlett
 7. Angel ble helt tussete her av lyden! :) gravid som hun er, kikker og vil vaske høytalerene. Spinner rundt i ssenga og "reirer" Men hun må nok vente tre ukler til :)

  SvarSlett
 8. Så koselige knirkelydar!!! :) Du må få fiksa kameraet FORT!! :D

  SvarSlett