søndag 6. september 2009

Ører…

026 

Bjønns ører var oppe allerede da jeg henta han, Nieidas ører viser fortsatt ikke antydning til å reise seg. Nieidas pappa Oula reiste ikke ørene før han fyllte ett år! Her er det tydeligvis stooore forskjeller…

Når reiste ørene på deres hunder seg?

……………………………….

PS: Lusa kom ikke fra oppdretter. En Hyskyvalp på Rjukan fikk det med hjem fra oppdretteren sin, så har det antagelig spredt seg derifra… Jeg har latt Nieida treffe alt på fire bein, ble det for mye sosialisering?

……………………………….

18 kommentarer:

 1. Miras ører reiste seg lenge før hun ble hentet fra oppdretteren, så rundt om 8 uker da...Men visst faren var treg, så er det vel bare å vente da...Men det gir jo en utrolig sjarm, med henge ører på valpen...

  Kan man sosialisere for mye?....neppe!

  Jeg har drassa rundt på Mira OVER ALT, hun har hilst på det som hilses på kan og enda litt til..Den eneste "konsekvensen" jeg ser at det har hatt, er at hun er trygg og rolig i ALLE situasjoner....Hun får masse skryt av andre fordi hun er så støddig..nei la henne nå få hilse du...så får du også en slik hund som alle andre beundrer!

  Noen basiller kan det jo hende du får på veien, men jeg mener nå det er verdt det!

  SvarSlett
 2. Fyrstikker og tejp, Christian!!!
  Her var det umiddelbar resning!
  Martti

  SvarSlett
 3. Vi dro åsså Roxie rundt så hun hilste på så å si alle på 4 bein rundt oss!! Tror det bare er possetivt å ta de rundt slik. Roxie er åsså veldig rolig hund. Nå r ørene reiste seg på henne husekr jeg ikke helt!! Mener de hadde reist seg begge da vi hentet henn og da var hun 8 uker!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 4. Da vi hentet Maila 10 uker gammel sto ørene opp med en liten vipp, men de rettet seg ganske fort.

  SvarSlett
 5. Millis ører hadde reist seg da vi hentet henne (8 uker). Jeg er sikker på at du vet hva som er riktig og nok sosialisering Christian. Lus de fått "åkke som":o)

  SvarSlett
 6. Charlie sine ører hadde reist seg når jeg hentet han. De var så små og søte,så de hadde ikke noe problem med å reise seg.

  Og enig med de andre, kan ikke bli for mye sosialisering. Og lus, det var bare max uflaks!

  SvarSlett
 7. Lunas ører hadde også reist seg når vi hentet henne.. :)

  SvarSlett
 8. Lanas ører reiste seg nesten med en gang vi fikk henne.. tipper hun var 11 uker.. Nemis ører reiste seg sånn ca 13 uker.. mener jeg å huske.

  SvarSlett
 9. Kero's ører hang litt når vi hentet han. Det tok noen uker før de reiste seg helt :-) Det ene før det andre. :-) På utstillingen på Biri hadde jo den andre hannvalpen som jeg stilte mot "hengeører". Og mener de sa den var 7mnd eller noe?

  SvarSlett
 10. Ja, den fra Øyerfjellets var det vel? Den er vel rundt 7 ja. Ja, de kan få hen ge lenge enda før jeg uroer meg:-) Tydeligvis er det vanligest at de reiser seg ganske tidlig da, men Nieida kommer nok til å være litt treg:-)

  SvarSlett
 11. Ho er jo utrolig søt med hengeørene sine,da. De reiser seg nok.
  Ser en nevner fyrstikker og tape..det finns kanskje noen slike metoder?
  Husker vi brukte tyggis i øra på sheltien min, for at den skulle beholde vippen...

  SvarSlett
 12. Jippi har fortsatt et øre hengende :) Den andre har reist seg :) Lurer på når den andre har tenkt å reise seg.. Hehe

  SvarSlett
 13. Har hört om ett lim man kan använda..man limmar öronen på plats...mina hundars reste sig själv ganska tidigt , minns inte exakt när..

  SvarSlett
 14. Du må smeke dem litt, Christian!
  Då blir det ÖREKTION !!!
  Martti

  SvarSlett
 15. helledussen sååå søt Nieida er.. Tussi sine ører er helt oppe. Det tok en uke. Det er 4 dager i forskjell. Men jeg trodde ikke det var så individuelt.Men mer genetisk bestemt. At når valpen er 10 uker så har ørene reist seg..sort of på ett vis... ;) Jeg lærer masse:)Det er så moro.

  SvarSlett
 16. Stort sett har ørene reist seg selv relativt fort på de vi har hatt her. Men Lina var treg på det området. Da hun var 7 måneder tippet fortsatt ørene hennes. De hang ikke, men tippet. Forskjell på det. :-) Jeg begynte da og masere ørene og teipet de i noen dager. Og vips så sto de! :-)

  SvarSlett
 17. Aiko hadde reist et øre når jeg henta han. Da var han ti uker :) Jeg tror det tok nesten to mnd før det andre reiste seg. Jeg fikk tips fra oppdretter om å klippe bort mesteparten av pelsen på øret så det ble litt lettere for det å reise seg, og vips så var øret oppe :)

  SvarSlett