mandag 30. november 2009

Dogs4All M.M

Vi reiste fra Tessungdalen litt før kl 5 og stemplet inn på parkeringsplassen 8:18 i Lillestrøm. I bilen var jeg, Toivo, Silje og Toya. Må først si at vi glemte parkeringa som bare var betalt i 5 timer, og må betale 570 sure kroner:-(

Koselig dag, og møtte mange kjente, og ukjente:-)

Det var hverken min eller Toivos dag hva gjelder ringprestasjon. Det startet med at vi var seine ut i ringen, og snublet i ringmerkinga. Så mistet Toivo utstillingsbåndet 2 ganger i den første runden rundt i ringen!!!(dumt bånd, fant ikke det jeg vanligvis bruker)… Toivo var litt stressa, og hadde ikke noe lyst til å vise seg frem. Så ørene og halen var ganske misserable…

Snakket en del med Anette Lundgren på Rävrackans Kennel, hun ga meg noen tips om hvordan jeg burde gjort det i ringen. Det satte jeg pris på! Hennes hund snart 11 år gamle hund INTUCH NORDUCH SUCH NUCH DKUCH SV-01 SVCH KBHV-06 PLCH RÄVRACKANS HUNAJA HILKKA, som er galt Elsa til daglig, ble 2 beste tispe. Gøy å se de i ringen:-)

Jeg var dårlig på å ta bilder som vanlig. Men Silje tok noen bilder for meg, men de var jo stort sett av meg og Toivo da…033

Resultatet ble uansett 1. premie, så er fornøyd med det:-) Toivo går som oftest bedre på uteutstillinger(med unntak av NLK Kongsberg i år), så tror jeg bare stiller han på de fremover. Når Nieida blir gammel nok kan ho ta seg av inneutstillingene;-)

Kritikken lyder:

5 år, sort og tan. Stor og kraftig hannhund. Bra hals og overlinje, halen kunne vært høyere ansatt. Utmerket vinklet bakpart, noe svake mellomhender, gode bevegelser, vakker velstelt pels, godt gemytt.

1 AK, 1 AKK

En ganske passende kritikk. Anette forklarte meg også hva “mellomhender” er. Så jeg lærte noe nytt :-)

………………………………………………………………………………………………………………….

Så til M.M delen…

Joda, Nieida er en engel i ringen. MEN ørene vil ikke reise seg! Fikk rådet på utstillingen å teipe de allerede nå av 2 erfarne oppdrettere fra Sverige. Resultatet ble dette:

039

Bare en av disse skal ha hengeører da…

043

Nieida har fått litt voksenpels på ryggen nå. Den er av akkurat samme type somm mamma Pipari, som jeg egentlig håpet på:-)

Hun er hele tiden på jakt etter jobb, og kommer stadig inn med oljeflekker i pelsen etter hun har lekt mekaniker i verkstedet til min far:-) Hun er også innom kontoret for å makulere papir fra makuleringsbøtta;-) Så her er ei som vil jobbe med litt av hvert!

Mens jeg sitter å skriver hoppet hun opp på bordet for å spise sikkerbitene som min far skulle ha til kaffen! En liten håndfull den jenta der!

………………………………………………………………………………………………………….

Gratulerer til Milli, Marco og alle andre med godt resultat på utstillingen. Og en særlig gratulasjon til Santos og Navdi med BIM og BIR, og BIR veteran Elsa, og Yksi med championatet!

……………………………………………………………………………..

15 kommentarer:

 1. Tok noen bilder av dere jeg og, pluss noen andre i ringen, men aner ikke om de ble noe bra enda, ikke lagt dem inn. :) Surt med bot...

  SvarSlett
 2. Si ifra når du har lagt dem inn da:-) Fleste Silje tok er uklare:-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med en 1 plass. Selv om Toivo ikke gikk fint, i dine øyne, så satte jo dommeren pris på han. Og da gjør det vel ingen ting.

  Stakkars Nieida. Må gå med sånn tape på ørene. Her er det dama som skal lide for skjønnheten. Haha....

  SvarSlett
 4. Upsss, dakar da..og dette aksepterer hun?? Ta heller å kjøp litt tekstil lim, så bretter du øret og tar lim langs ytterkantene, så presser du disse sammen så det blir en trakt! Dette plager ikke hunden, og limet er svært holdbart, holder gjerne i et par månder..

  SvarSlett
 5. Der er ikke såå synd på henne da;-)
  Hun bryr seg faktisk ikke, tror det ser værre ut enn det er. Takk for tipset Marianne, kanskje jeg gjør det når denne konstruksjonen her faller av;-)

  SvarSlett
 6. Fyyyy Faaaaaaan!
  Befria min syster från öronfängslet!!!!!!
  Aj Aj Aj Aj Aj !!!!!!!

  Martti

  SvarSlett
 7. Akk ja, hva man skal måtte lide... Klinte inn ørene på min sheltie med tyggegummi og tjære for å få ørene ned i sin tid... Men hjalp det? Nei! Enten vil ørene være oppe eller så vil de være nede. Hun ser jo morsom ut, den søte Nieida! Kjipt med bot, men rød sløyfe er uansett bra. Vi blei hjemme med hoste, vi:o(

  SvarSlett
 8. Alltid bra å møte deg og hundene dine på utstilling Christian. Jeg synes jo Toivo er kjempefin, og han fortjener alle førsteplasser og utmerkelser han får! En ting som er så flott med Toivo er at han er rolig. Både på Kongsberg og litt i går på Lillestrøm, så sitter han jo og riktig nyyyyter å bli kost med. Det er uvurderlig det Christian.

  Nieida så litt "bandasjert" ut ja. Håper det hjelper. Viser ørene hennes ingen tegn til å reise seg av seg selv enda? Jeg synes for øvrig at gammaldachsen ser litt medlidende ut på Nieidas vegne;o)

  SvarSlett
 9. Det ene øret reiser seg halvt opp iblandt, men da rister Nieida det ned igjen. Tror hun er vandt med ørene slik, og helst vil beholde det.

  Nå røyk "stilaset" imellom ørene, så da tok jeg det av. Setter noe litt bedre på i morgen, til jeg får tak i lim, så får jeg prøve det...

  Dachsen er så snill att;-) Han synes det er veldig koselig å ha hunder rundt seg, og ha noen "små" han kan passe på, og iblandt kjefte på;-)

  SvarSlett
 10. Hmm, hun har fellt tenner allerede... Men de er fortsatt veldig myke. Trøster meg med at pappaen også var treg og håper på det beste! De fleste av halvsøsknene jeg har sett bilde av har jo fått opp ørene, eller fått tippører, utenom Aino-Lita på Lumiturpa da, hun har fulstendig hengeører...

  SvarSlett
 11. For en tittel på ho Elsa!! Man må jo bli imponert.
  Ellers må jeg tilstå at jeg har aller mest sans for Nieida :o) uten stillas. Ørene ordner seg nok. Det må være ett godt tegn at det ene har begynt å vippe oppover.

  Ja, og gratulerer så mye til Toivo! Vakker, velstelt pels - har du noen tips til lillebror?

  SvarSlett
 12. Ikke dusje, Jean Peau Styling Spray, bare børste før utstillinger, ProPlan og middagsrester en gang i blandt;-)

  Elsa er utrolig! Hun er jo ikke bare flink i ringen, hun er viltsporchampion også! Hennes bror er lydighetschampion og viltsporchampion:-)

  Merkelig det med ører, i dag har de reist seg ganske bra! Iløpet av natta uten stilas:-S Lurer på om det var det som gjorde susen allikevel, kanskje jeg setter på ett i et par dager, kanskje det er nok...

  SvarSlett
 13. Så spennende med øra hennes!

  Nalles pels kommer seg sakte men sikkert..trur eg ;o)
  1.desember idag..og vi skal besøke søster Tuuli :o)))

  SvarSlett
 14. Har lagt ut bilder nå. Ble ikke noe bra de fra ringen, utrolig vanskelige forhold. :)

  SvarSlett
 15. Söt hon va då lill tjejen med tejp..i Sverige finns det ett speciellt lim du kan limma öronen med , finns på djurbutiker , finns säkert hos er med ..Fler som använt det o tycker det fungerar..Kul o träffa Toivo igen !

  SvarSlett