fredag 4. november 2011

Hva skjer hos oss...

Det er nå 3 uker siden Nieida ble parret. Foreløbig er det ingen sikkre tegn på drektighet, men hun sover mye, og leker ikke voldsomt med andre hunder så det lover kanskje godt ;-) Vi hadde en samtale om valper før i dag, og Nieida sa hun var drektig og at det var 9 stk inni magen! Nieida prater mye, og enda mer har det blitt nå i det siste ;-) Om jeg snakker til henne, så svarer hun med lyder bare en lapphund kan lage ;-)

Vi har gått noen spor i det siste. Jeg ble inspirert av Nøve som sier at det ikke er noe i veien for at en hund kan gå både menneske og blodspor, derfor har Nieida fått prøve seg på blodspor også! Tidligere i uka gikk vi 2 "vanlige spor" og det gikk hun ganske greit, men tulla litt ved slutten på det første, begge sporene var ganske korte, 50 - 100 meter...

I dag la vi ut blodspor for Golden Retrieveren Toya som tidligere bare har gått "vanlig spor", og til Max, og 1 til Nieida.Toya sitt var rimelig enkelt, 150 meter langt, uten vinkler eller noe siden vi ville se hvordan hun tok det å gå blodspor. Hun var veldig interessert i startgrupa, og det var tydelig at hun fulgte blodsporet heller enn menneskesporet! Men det var blitt mørkt, og Toya er litt mørkeredd, men hun klarte å komme til slutten :-)

Vi hadde lagt ut enda ett spor som var litt lengre, men fant ut at det var best å gå det i morgen i dagslys. Toya er ganske rutinert på menneskespor, og har gått menneskespoor som har ligget lenge, med vinkler og opp til 1000 meter lange, så om hun greier å gå over til blodspor lett er hun nok fort klar for prøve ;-)

Max sitt spor var kanskje 300 meter, det krysset en bekk og en grusvei, gikk opp og ned en bratt bakke, hadde 1 vinkel med opphold på 10 meter, og i tillegg var det flere småbein i sporet vi ikke hadde lagt merke til når vi gikk det ut. Amund ba Max slippe småbeina, og Max gikk videre på sporet. Max ringet fint i vinkelen med opphold, og kom rett inn på sporet igjen :-) I tillegg til alt dette var det mørkt og vi gikk med hodelykter :-D

Nieida sitt var ca 400 meter med 1 vinkel, dette gikk hun helt uten problemer :-) Så hun bryr seg heller ikke om mørket :-)

Vi lærte i dag at vi må lufte hundene bedre før vi går, for både Nieida og Max måtte ta en bæsjepause midt i sporet :-P

Veldig fornøyd med begge hundene, og jeg håper VIRKELIG vi får til en lapphund-blodsporhelg neste år også, med prøve en av dagene :-) Mulig vi melder oss opp til flere prøver neste år om hundene fortsetter å gå slik de gjør nå :-)

5 kommentarer:

  1. Spennende med Nieida, da. Håper hun overdriver når hun sier 9, for det høres litt slitsomt ut!

    SvarSlett
  2. Ja, jeg håper forsåvidt hun tar feil jeg også ;-) 5 hadde vært ganske greit synes jeg :-)

    Så får man bare vente å se ;-)

    SvarSlett
  3. Syns jeg hører du og Nieida pludre om valper og sånn :) Veldig moro med hunder som har slikt språk! Nalle sier ikke så mye, ikke koseprat ihvertfall..
    Spennende med sportreninga deres. Selv om vi går både blod og anna spor, er det ikke sikkert det er det lureste man gjør, ihvertfall ikke hvis man skal konkurere og slikt... Vi ble riktignok fortalt at en god sporhund skal gå det sporet den blir satt på, og at det var god trening. Mange meninger om det meste, men det kan umulig skade å prøve!? Så lenge hundene syns det er moro?! Det virker jo som om det gikk veldig bra med dere,da!

    Neste år, ja..

    SvarSlett
  4. Så koselig :D Nå merker jeg at jeg savner telemark, og hundene og menneskene der :D

    SvarSlett
  5. Så spennende med valper! 9 hørtes litt mye ut, ja, men det går nok fint uansett hvor mange det blir! :) Kjekt å lese om sportreningen deres også! Høres ut som de fikk det bra til, alle sammen! :)

    SvarSlett