mandag 12. desember 2011

Utrolig helg!

Denne helgen kom Vinterviddas første kull til verden!

Jeg kan med en gang si, at ingen gjettet riktig når det kommer til kjønn eller fargefordeling(lest igjennom kommentarene flere ganger, om jeg sier feil får noen rette på meg ;-). Det kom 6 valper, 4 jenter og 2 gutter, ALLE brune! Pussige greier, statistisk sett skulle halvparten være sorte, men det er ikke alltid det går “etter boka” ;-) Noen blir helt sikkert med tegn, men det ser muligens ut til at noen blir uten også.

Valpene var sprell levende fra første stund, og viser alle tegn på å være friske og livskraftige. De veide mellom 292 og 360 gram, og alle 6 har lagt på seg de 12 første timene av livet. Første valp kom ganske nøyaktig 20:00 i går, og siste kom 23:15, så fødselen gikk veldig greit :-)

004

Nieida har oppført seg eksemplarisk, og gjort alle de riktige tingene. Fasinerende å se hvordan instinktene tar over ;-) I helgen har hun blitt luftet i bånd, for hun har vært å gravd åpning inn til kanoen, og den er nå en hule men en fin liten inngang ;-) Frem til Nieida begynte å presse satt vi sammen i soffaen, etter første pressrie flyttet vi begge ned i valpekassa…

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg reiste ikke på Nordisk Vinnerutstilling denne helga, nettopp pga at jeg visste en fødsel kanskje kunne skje, heldigvis har vi en engasjert forvert, som reiste på egenhånd og viste frem Max!

Dette er en stor og prestisjefull utstilling. Dommer for lapphundrasene var Saija Juutilainen fra Finland, på grunn av så mange påmeldte Finske lapphunder, måtte de 2 andre rasene flyttes til en annen dommer. Hele 86  finske lapphunder var påmeldt! Saija Juutilainen er en anerkjent finsk dommer som har dømt rasen mye i rasens hjemland. Hun har bl.a vært president i Finsk Salukiklubb, og vært styremedlem i den finske dommerforeningen siden 1999. Hun har dømt på utstillinger i mange land over hele verden.

Av konkurrenter kan nevnes Finlands mestvinnende lapphund, som har vunnet både gruppa og BIS, han ble også BIS på den største rasespesialen i historien i Finland. Danmarks mestvinnende hund i år var også der, og flere av hundene som ligger høyt oppe på mestvinnerlista i Sverige. Med andre ord, i dette selskapet visste vi at det absolutt ikke var en selvfølge å plassere seg i beste hannhund.

MEN så gikk Max hen og VANT! :-D :-D

Dommeren berømte han for et perfekt maskulint hode, perfekte effektive bevegelser, og perfekt pelskvalitet. Videre ble han vist frem av Amund på en utmerket måte.

382713_253393884724908_100001628952200_706440_692482367_n

Max har nå tittlene: Nord JV-10 NV-11 NordV-11 og han er ikke fyllt 2 år enda :-D

Med andre ord: Denne helgen kunne ikke blitt bedre!

11 kommentarer:

 1. Gratulerer med både valper og utstillingsresultater! Gleder meg til å se mer av valpene etterhvert :)

  SvarSlett
 2. For en glede!!! Gratulerer nok en gang og kos deg masse med valpene, ukene går så fort.
  Må jo si Nieida var flink og fødselen gikk så fint og fort.

  SvarSlett
 3. Oj, her var det mye å glede seg over på en gang! Gratulerer med både flotte, friske og fine valper og selvfølgelig med supert resultat for Max på utstillingen!

  Ønsker samtidig god jul til deg og alle hundene!

  SvarSlett
 4. Dette må jo ha vært den beste helgen i ditt liv så langt! Helt fenomelalt av Max og Amund! Gratulerer kjempemasse! Og jeg vet jo hvordan du har det nå, som nybakt pappa til ditt første kull! Det virket som en rask og lett fødsel. Det skal du være glad for. Gratulerer så mye med 6 friske flotte krabater! Lykke til videre med kullet de neste 8 ukene. God juleklem til deg og alle bikkjene :)

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg veldig på dine vegne, Christian. Både over Nieidas valper (for ett artig bilde, forresten) og over den uovervinnelige Max! Gratulasjoner går herved til Ida og Amund også :)

  Litt av ei type, han Amund! Tar av meg hatten for den gutten. Bra dere to er 'på lag' ;-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer såååååååååååååååååå masse med Max og valpene:-)))))))))

  SvarSlett
 7. Dette var gøy Christian! Gratulerer masse. Håper på flere bilder av valpene snart. Kjempegøy med Max.

  SvarSlett
 8. Gratulerer så masse med valpene og Max :)))

  SvarSlett
 9. Gratulerer Christian!!!!! Både med flotte valper og Max. :)))

  Gleder meg til å se flere bilder av valpene. :o)

  SvarSlett
 10. Gratulerer så masse med valpene og Max!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med ALT !! både valpene og med Max.

  SvarSlett