mandag 19. desember 2011

Valpenes første uke

I går kveld hadde valpene kommet seg gjennom sin første uke. Nå har jeg forhåndsregistrert valpene i NKK. I dag blir det kloklipp på gjengen ;-)

Alle valpene utvikler seg bra, jeg har veid valpene hver dag for å se til at alle legger på seg. Jeg har gitt de et tall etter hvilken rekkefølge de kom ut, og har skrevet hvilket kjønn de er. De veier nå mellom 600 og 700 gram.

image

Valpene utvikler seg ganske jevnt, og forskjellen er ikke så mye større nå enn ved fødsel. Jeg fulgte litt ekstra med på jenta som kom ut som nr 5. Hun startet større enn 2 av de andre men ble minst, hun begynte allikevel å legge på seg i takt med de andre og er nå i god rute. Jente nr 6 var størst ved fødsel og er fortsatt størst, hun er en ganske rolig og avbalansert type som ikke er spessielt grisk, men de minste blir mette og sovner før henne, og hun ligger å dier en stund til. Nieida har nok med mat, så de slipper å være sultne noen av de ;-)

Nieida fores med Vom og hundemat(varianten valp), har fri tillgang på Roburs svenskproduserte tørrfor til valper og drektige/diegivende tisper. Hun får en skvett kefir for å være sikker på at hun får i seg nok veske, og hun får fortsatt iblandt litt restemat, rå egg(eggeplomme), havregrøt med egg i, fiskeboller, tunfisk osv. Jeg leste for en tid tilbake at variert kosthold slik som rå egg, kjøtteig, kyllingkjøtt til tispa, har vist å redusere sjansen for forsensitivitet/allergi hos valpene. Nieida har også fått Appetitts valpefor og Norwegian polar mens hun gikk drektig. Ingen av mine hunder reagerer på variert kosthold og forbytte, jeg tror det bare er sunt, dessuten vet jeg hundene liker at det er litt variasjon i matveien, de blir leie av å spise det samme hver dag, det er helt sikkert…

Nieidas pupp har blitt helt myk og fin igjen, og valpene bruker den igjen. Og ellers ser mag valpene utvikler seg hver eneste dag, det er spennende å følge med på de ;-)

En jentene kommer selvfølgelig til å bli igjen her hjemme, etter de andre reiser ;-)

2 kommentarer:

  1. Hei! Har vore inne og glytta på heimesida di og dei nydelege kvelpane :-) Så SUPERT å høyre korleis du varierer kosthaldet til tispa og dei andre hundane -akkurat det har eg veldig trua på! Heldige desse hundane dine, høyrest det ut til :-) Lykke til med ei alle!

    SvarSlett
  2. Gratulerer med kullet, Christian!

    SvarSlett