lørdag 12. februar 2011

Lørdagsutstilling!

I dag har jeg vært på utstilling i letohallen med Nieida og Max. So jeg har sagt før er jeg ikke overbegeistret for letohallen som utstillingsplass, glatte gulv, men heldigvis var det ikke fullt så trangt som helga før jul, i jula var det jo kjempe god plass…

Men grunnen til at jeg ville stille her denne helgen var fordi finske Rainer Vourinen skulle dømme finsk lapphund. Han har dømt lapphund i mange år, og er ingen fersking, kan blandt annet finne at han i 1979 plasserte en oppdrettergruppe fra kennel peski som nr 2 av alle raser på en utstilling i Helsinki. Jeg tenkte det måtte være gøy å høre hva han mente om mine hunder…

Først var Max i ringen. Kritikken hans ble:

Stärk junior, vakkert hovud, øgon, øron. Bra overlinje, kunne vært en aning kortere i lendepartiet. Bra svans. Kunne ha litt bedre frambensvinkler. Stärk bakben. Rør seg bra från siden, bak. Frambensbevegeser fortsatt noe trang. Korrekt pelskvalitet.

Excellent, 1. konk, CK, CERT, BIR, BIG 4

Max var eneste hunden som fikk CK i dag. Var jo også litt gøy at han fikk at han var for lang, Jukka mente ha hadde utmerkede proposjoner, mens en del oppdrettere av rasen har ytret at de mener han er for kvadratisk. Så dette med proposjoner er det mange meninger om, for min del er jeg ganske fornøyd med proposjonene til Max :-)

Meget bra hovud, øron. Nogot for lång i kropp. Bra overlinje, svans. Velvinklet. Nogot ujevne frambensbevegelser. Rør seg fint från siden. Bra pelskvalitet.

Excellent 2 konk

Den nye Excellent er jo en bedre hund enn den gamle flate røde…

Veldig fornøyd med Nieidas resultat også, var ikke så mange hunder som fikk Excellent av denne strenge dommeren. Kritikkene hun har fått når hun har fått blått av norske har jeg vært uenig i. En del av de har handlet om tippende ører, eller at ørene er for vidstillte. Denne dommeren mente ikke det. Men han mente hun var litt for lang. Det kan jeg ikke huske så mange andre har kritisert. Men det er jeg enig i, også enig i at bevegelsene hennes ikke var spessielt bra på dette gulvet, tror hun var redd for å gli :-P Men Nieida er altså motsatt av alle andre hunder, de strenge finske dommerene gir henne en god kritikk og Excellent, mens 5 norske og svenske dommere har ment hun er en blåhund (hun har 6 røde i fra før og 2 HP og). Jeg har alltid ment Nieida har vært en bra representant for rasen, men begynnte nesten å tvile om jeg har bommet helt etter en lang periode der det ikke har gått så bra. Så var godt å få bekreftet at det finnes anerkjente dommere som er enig med meg når det gjelder Nieida ;-)

Så skulle vi inn i gruppebedømmelsen. Til vår store forbauselse, så valgte gruppedommeren ut både svensk og finsk lapphund til sin “short-list”(noen få hunder man vil se nærmere på før man plasserer 4 hunder i gruppa). Max endte opp som BIG 4, noe jeg er strålende fornøyd med, han hadde fantastiske konkurrenter i en flott samojed, en akita og en faraohund… Den svenske endte desverre ikke opp som en av de 4, men den var fryktelig nære…

026

En plassering i gruppa var vel den perfekte start på utstillingsåret!

10 kommentarer:

 1. Gratulerer med strålende resultater! :)

  SvarSlett
 2. Det må være en super start på ett nytt år :o) Gratulerer så mye!

  SvarSlett
 3. Ingen dårlig start det der nei. Gratulerer :)

  SvarSlett
 4. Veldig moro med både Max og Nieida. Gratulerer!

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med strålende resultater, Max er så flott!!

  SvarSlett
 6. så artig! gratulerar med kjempeflotte resultat!

  SvarSlett
 7. Interresant lesing Christian..Blir spennende å se etterhvert hvordan det nye premiesytstemet virker. Grattis med flott resultat på begge hundene dine, og særlig med Max da! Han er jo bare vakker!

  SvarSlett
 8. Gratulerer igjen :o)))
  Nå er det vel ikke lenge før du handler i dress..?

  SvarSlett
 9. Max is so handsome! Beautiful coat! Congratulations to good success at dog shows! :)

  -Sanna and Max's sister Oili-

  SvarSlett